Američki košarkaš u dresu Barselone Malkolm Dilejni veoma je ljut jer zbog odluke čelnika Evrolige da se nastavak sezone u elitnom takmičenju tokom teške pandemije stavlja kao prioritet i razmišlja se čak i o promeni formata prvenstva ukoliko bude potrebno.

"Vi se šalite? Ljudi, shvatate li da sportisti koji su u karantinu nisu sposobni da igraju košarku? Čak i ukoliko treniramo kod kuće, ne možemo da šutiramo na koš bar mesec dana. Zanima me samo da li sindikat igrača tim ljudima u Evroligi govori kakva je situacija. Nisam siguran da oni koji se ne bave sportom uopšte shvataju koliko je teško ući u pravu formu posle pauze od sedam dana. Za ulazak u formu posle mesec dana neigranja biće potrebno mnogo vremena. Ne znam kako zamišljaju utakmice u plej-ofu ili u borbi za titulu", napisao je Dilejn na Tviteru koji nije otišao u Ameriku nego je kao i ceo tim Barselone u Španiji velikom žarištu bolesti.

Na sastanku Evrolige odlučeno je da će sezona u Evroligi i Evrokupu biti nastavljena kada pandemija virusom korona to dopusti.