TRENER Crvene zvezde Dragan Šakota, na trenutke i veoma žučno, govorio je o okolnostima u kojima se tim nalazi, suđenju i prozivkama pojedinih navijača.

-Dali smo sve što smo mogli u ovom trenutku, na kraju je bolji tim zasluženo pobedio. Zvezda je igrala protiv najbolje odbrane u Evroligi i dala 81 poen, bez dva bitna igrača Dženkinsa i Dobrića. Nemam nikakvu zamerku na račun igrača, koji su odigrali osam utakmica za 16 dana. Otkad sam došao, samo jednu u Evroligi izgubili smo sa više od deset razlike, prvu sa CSKA u Moskvi.

Otkriva da je bilo razgovora sa strukturama Evrolige o suđenju.

-Nemamo dobro suđenje. Nije isti kriterijum za svakog protivnika koji dolazi ovde, o čemu smo razgovarali sa Evroligom. Navodili smo neke situacije, čak i dobili priznanje da neke stvari nisu bile u redu.

Ne pridaje značaj uvredama pojedinaca sa tribina:

-Nikome ne polažem račune, znam dobro šta radim. I ja sam kao veliki navijač vređao trenera Mančestera, a pojma nemam o fudbalu. Najmanji je problem vređati trenera, veći je kada se to dešava igračima. Nismo mi tek tako šesti u Evroligi po pobedama na strani. Razmislite o tome...

Čarls Dženkins je istegao ligamente na treningu, zbog čega će propustiti i naredni meč u Evroligi na gostovanju Baskoniji naredne nedelje.

-Nadamo se da će biti spreman za najvažniju, a to je naredna u ABA ligi sa Cedevitom. Važne su i evroligaške, ali ne kao preostale tri u ABA ligi.

Za pojačanje Kalina Lukasa, koji nije bio u sastavu za meč sa CSKA, kaže da je bio jedini dostupan plejmejker na tržištu.

-Braunu je potrebna podrška, nemamo zamenu za njega i onda svi igrači trpe.