Teški dani za Fenerbahče nikako da prođu. Od početka sezone se izabranici Željka Obradovića muče da pronađu šampionski ritam, a sada su došli u situaciju da u razmaku od dva dana moraju da čestitaju velikom rivalu na pobedi.

Posle evroligaškog poraza, Fener je doživeo neuspeh i u nacionalnom šampionatu od Anadolu Efesa, s tom razlikom što je u ovom duelu domaćin bio turski šampion – 79:66.

- Borili su se protiv nas sa velikom željom i energijom i nismo mogli da reagujemo. Igrali smo drugačije u prvom i drugom poluvremenu. Početak drugog dela igre bio je veoma loš za nas. Ponavljali smo greške koje smo tokom sezone više puta analizirali. Nismo se borili – pomalo pomirljivo deluju reči Željka Obradovića posle još jednog bolnog poraza ove sezone.

Kruno Simon sa 16, Vasa Micić sa 15 i Šejn Larkin sa 14 poena bili su vodeći trio Efesa, koji je najveći deo posla na ovom meču uradio u trećem kvartalu, koji je dobio 26:10.

- Nismo koristili sve šanse koje smo imali, ono što moramo da odlučimo je to da li želimo da se borimo i pobedimo ili da nastavimo na isti način kao i do sada. Izvinjavam se svima koji vole Fenerbahče. Naša situacija nije nimalo laka. Razgovaramo svakog dana, analiziramo, preispitujemo svoje greške i pokušavamo da pronađemo rešenje u treningu. Ipak, situacija se pogoršava.