AMERIKANCI HVALE ORLOVE: Srbija sada igra najbolju košarku

Tanjug

06. 09. 2019. u 16:14

Ugledni američki portal "Sports Ilustrated", oduševljen igrama reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini

АМЕРИКАНЦИ ХВАЛЕ ОРЛОВЕ: Србија сада игра најбољу кошарку

Ugledni američki portal "Sports Ilustrated", oduševljen igrama reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, piše da izabranici Aleksandra Đorđevića u ovom trenutku igraju najbolju košarku, čak ispred SAD.

U analizi novinara DŽeremija Vua kaže da veoma respektuje Srbiju, posebno ističući najboljeg centra NBA lige prošle sezone Nikolu Jokića.

- Ne znam da li je pošteno da osim SAD proglasim kao favorita na velikom takmičenju, čak i kada je tim "mlak", ali tim Srbije mora da se pogleda. Nije novost da je Srbija kvalitetna, kao i da je glavna pretnja dominaciji SAD. Mora da se prizna da igra sve bolje - navodi se u tekstu "Sports Ilustrated".

Kako navodi, nije iznenađenje što glavne role imaju NBA igrači Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

"Srbija, koju mnogi vide kao prvog konkurenta, raznela je Angolu i Filipine i lako prošla preko Italije u proseku davajući 107,7 poena. Biće fascinantno videti mogu li da nastave u istom ritmu".

Vu podseća i da je Srbija ubedljivo izgubila od SAD u finalu Svetskog prvenstva u Španiji pre pet godina, ali uz napomenu da nije tada imala zvezdu Denvera Jokića.

- Zabavno je gledati Srbiju. Iako tek slede jače utakmice, Srbija je klinički efikasna i to bez prekomerne izloženosti Jokića, koji je mnogo napredovao u Denveru. Postao je dominantan igrač u NBA ligi na svoj specifičan način i u suštini je nezaustavljiv u FIBA takmičenju.

Ističe se i da SAD ima atletski najmoćniji tim, posebno atletski, ali da je Srbija najviše pokazala do sada.

- Pošteno je reći da Srbija igra najbolju košarku na svetu trenutno, da je zaslužila pažnju, bez obzira što je krajnja tačka daleko. Ona je mnogo više od pretnje i vredi je gledati - zaključio je Vu.

Srbija ima četiri pobede iz isto toliko mečeva u Kini i u nedelju se sastaje sa Španijom u Vuhanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bane

06.09.2019. 18:23

Lepo je kad te hvale ali mi se ne damo uljuljkati, protiv svih maksimalno. Napred Srbija!