Obradović: Duda je više od učitelja; Rađa: Kod Ivkovića sam eksplodirao

V.N.

20. 09. 2017. u 16:53

Обрадовић: Дуда је више од учитеља; Рађа: Код Ивковића сам експлодирао

Dušan Ivković i Željko Obradović foto: N.Paraušić

Prijateljstvo koje imam sa njim je nešto neprocenjivo za mene. Ne samo da mi je bio učitelj u trenerskom smislu, već i u životnom, rekao je Željko Obradović

LEGENDARNI Dušan Ivković večeras će u Atini spustitizlatnu zavesu na blistavu trenersku karijeru. Na oproštaju jednog od najboljih košarkaških stručnjaka sveta biće velike zvezde "kraljice igara" u humanitarnom meču između Olimpijakosa i "Dudinih zvezda", ali i Željko Obradović, najuspešniji evropski košarkaški trener, koji u razgovoru sa medijima nije krio da mnogo duguje svom velikom prijatelju i učitelju.

- Prijateljstvo koje imam sa njim je nešto neprocenjivo za mene. Ne samo da mi je bio učitelj u trenerskom smislu, već i u životnom. Zaista mi je velika čast i zadovoljstvo što sam deo ovog događaja - rekao je Obradović, dodajući da evropska košarka ostaje bez žive legende. - Žao mi je što Dudu neću više videti na klupi, ali poznajući ga, siguran sam da će on nastaviti da priča o košarci kao što smo to radili dok je trajalo Evropsko prvenstvo, kao što smo to radili čitavog života. Razgovaraćemo o onome što volimo najviše na svetu, a to je košarka.

O čudesnom trenerskom magu pričao je i legenda hrvatske košarke Dino Rađa, koji je posle 15 godina ponovo u Atini, gde će biti jedan od gostiju na oproštajnom meču trofejnog trenera.

Pročitajte još: KARIJERA OD ZLATA: Ivković večeras u Atini poslednji put u ulozi trenera

- Imam veliko poštovanje prema Dudi i svemu što nas vezuje, mislim da je red bio da se odazovem pozivu - poručio je Rađa, koji je 1988. kao član reprezentacije SFR Jugoslavije, na čelu sa Ivkovićem, osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu. - Ja sam u to doba bio mlad momak, u naletu. Godinu dana ranije kod Kreše Ćosića sam igrao nebitne utakmice, da bih 1988. sa Dudom eksplodirao. Sa reprezentacijom sam dobio priliku, odigrao sam veoma dobro i bio sam sve bolji i bolji. Mnogo toga sam naučio od Dude i zahvalan sam mu na tome, postao sam igrač strašne petorke. Duda je zaslužio tako veličanstveni oproštaj.

PASPALjEV DRES 3.000 EVRA...

NA humanitarnoj aukciji u Atini, dres Žarka Paspalja koji je nosio dok je igrao u San Antoniju, Ivković je kupio za 3.000 evra. Istovremeno, Dudinu trenersku tablu za 2.000 evra dobio je trener Olimpijakosa Janis Sferopulos.

Dresovi Nikole Jokića iz Denvera i Dragana Tarlaća iz Čikaga su "otišli" za po 3.000 evra, a donatori su kupili i trenerske table Dimitrisa Itudisa i Željka Obradovića, dok je Ivkovićeva kravata sa finala Evrolige kupljena za 500 evra.

Sav prihod sa dva događaja je namenjen deci Grčke i Srbije.


Pročitajte još: Đoković gost na oproštajnoj utakmici Dude Ivkovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Onako pitam

20.09.2017. 18:39

Je li pozvao i Turke iz Efesa koji su ga onako šutnuli na kraju trenerske karijere?