Invazija na Zlatibor: Srpski timovi uglavnom izabrali planinsku lepoticu za brušenje forme tokom letnje pauze

E. V. N.

29. 06. 2020. u 21:33

Инвазија на Златибор: Српски тимови углавном изабрали планинску лепотицу за брушење форме током летње паузе
Velika većina na istom mestu, Crvena zvezda na Divčibarama i u Vrnjačkoj Banji. Crno-beli u obe faze na Zlatiboru, sa najmanje tri provere

AUSTRIJA ili Slovenija. Tako su srpski superligaši godinama birali kada su se pravili planovi za letnje pripreme, da bi ovogodišnja pandemija virusa korona okrenula sve za 180 stepeni. Kod većine članova elitnog ranga našeg fudbala se i ne razmišlja o korišćenju putnih isprava tokom pripremnog perioda. Krenimo redom...

Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda će obaviti pripreme iz dva dela, i oba će sprovesti u Srbiji.

- Obavićemo 9. i 10. jula testiranje igrača, 11. jula je prozivka i odlazak na Divčibare. Imaćemo 20. jula prijateljsku utakmicu i time zatvoriti prvi deo. Posle dva slobodna dana idemo u Vrnjačku Banju na osam dana, gde ćemo odigrati tri pripremne utakmice. Radimo još na protivnicima, a gledaćemo da napravimo jednu lepu utakmicu pred početak prvenstva na našem stadionu. Biće to protiv stranog kluba. Uz dužno poštovanje svim domaćim klubovima, gledaćemo da dovedemo jednog jačeg protivnika - istakao je strateg crveno-belih Dejan Stanković.

JAVOR KOD KUĆE IVANjIČKI Javor je jedini superligaški klub koji ovog leta neće napuštati svoje "dvorište". - Već tradicionalno, 20 godina, igrači Javora letnje pripreme imaju u svom gradu, mestu gde i igraju. Veliki plus predstavljaju veoma kvalitetan vazduh, klima, imamo odlične terene. Prijateljske utakmice tokom priprema igramo ili u Ivanjici ili na Zlatiboru. Nadam se da ćemo tako uraditi i ove godine - objasnio je prvi čovek kluba Dragomir Lazović.

Kada je u pitanju Partizan, dileme nije bilo još od starta prolećnog dela sezone.

- I tada sam se zalagao da kompletan trenažni proces bude sproveden na Zlatiboru, pošto tamo imamo sve uslove za rad, a cela ova priča sa virusom korona je otklonila i najmanju dilemu. Na Zlatibor stižemo odmah posle prozivke 4. jula, gde ostajemo do 11. jula i vraćamo se četiri dana kasnije na završni deo do 26. jula. Zasad imamo tri zakazane provere, protiv Proletera, Mladosti iz Lučana i Zlatibora - pojasnio je šef struke kluba iz Humske Savo Milošević.

Debitant u Superligi, a i na evropskoj sceni, TSC, ove godine, po svemu sudeći neće odlaziti iz Bačke Topole.

- Zbog ove situacije, zasad ne planiramo odlazak na pripreme. U Akademiji kod nas imamo sve uslove da se maksimalno pripremimo za predstojeći sezonu - kaže direktor kluba Sabolč Palađi.

I fudbaleri Vojvodine će se za iduću sezonu pripremati u Srbiji. U opciji su eventualni odlazak u Vrnjačku Banju, na Taru ili, najverovatnije, ostanak na njihovom fudbalskom centru "Vujadin Boškov" u Novom Sadu.

- Prošle godine smo bili u Termama Čatež u Sloveniji, gde su bili zaista odlični uslovi. Ovaj put, zbog pandemije, to ne dolazi u obzir. Videćemo šta i kako kada se sve bude tačno znalo, ali izvesno je da nećemo napuštati Srbiju - pojasnio je Lalatović.

Čukarički će za nekoliko dana započeti pripreme za novu sezonu, a odlazak na Zlatibor u hotel "Tornik" planiran je 12. jula, gde će se "brđani" zadržati petnaestak dana. Kada je u pitanju subotički Spartak, jasno je da kod njih neće biti izmena u odnosu na prethodna leta.

- To nam je višegodišnja praksa kojom smo veoma zadovoljni i planiramo da i ovog leta dve nedelje priprema odradimo na Zlatiboru - najavljuje predsednik kluba Dragan Simović.

Prethodna dva leta, fudbaleri Proletera su letnje pripreme obavili u Sloveniji, u Slovengradecu i Dravogradu.

- Slovenija ne dolazi u obzir zbog poznatih razloga vezanih za koronu, pa smo već rezervisali smeštaj u "Palisadu" i, jasno je, idemo na Zlatibor. Tamo smo bili kada smo i postali superligaši. Nadamo se da ćemo uspeti da realizujemo program, znamo da tereni nisu u idealnom stanju, a uostalom, kako bude drugim klubovima, tako će biti i nama - kaže trener Branko Žigić.

Lučanci i Surduličani su se takođe opredelili za Zlatibor, Inđija je razmišljala donedavno o Sloveniji, ali ta priča nije realna...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dušan

30.06.2020. 01:52

Zar je korona morala da bude razlog da se rukovodstva naših timova odluče za pripreme na domaćim planinama. Nadam se da će i ubuduće naši timovi ostavljati novac na našim banjama, planinama i turističkim mestima koja imaju sjajne uslove za pripreme