Figo ističe Ronalda kao najboljeg saigrača, Isusa za vrhunskog trenera, dok Luksemburgu i dalje ne oprašta odlazak iz Madrida

Novosti online

petak, 29. 05. 2020. u 09:12

Фиго истиче Роналда као најбољег саиграча, Исуса за врхунског тренера, док Луксембургу и даље не опрашта одлазак из Мадрида

Luiš Figo foto: EPA

Izuzetno sam srećan što sam doneo odluku da iz Barse pređem u Real, kaže Portugalac
Bivši igrač Real Madrida, Barselone i Intera Luiš Figo osvrnuo se na svoju karijeru i saigrače koje je imao u timovima širom Evrope. Portugalac je govorio za „Foks sports Brazil“ da je dve decenije imao sreću da igra sa nekim od najboljih Brazilaca sveta među koje je svrstao Rivalda, Ronalda, Roberta Karlosa, Adriana i Điovanija.

"Ronaldo je bio onaj koji me je najviše impresionirao, i u Barseloni i u Real Madridu. U Barseloni, dok nije imao mnogo povreda, pokazao je sve svoje kvalitete. Nije trebalo mnogo da se radi na njegovom talentu. Bio je poseban", rekao je svoje mišljenje Figo.

Nekadašnji reprezentativac Portugalije podsetio se i važnih trenutaka iz svoje karijere. Naglasio je da je njegov kontroverzni odlazak iz Barselone, 2000 godine, u redove večitog joj rivala Real Madrid bila „lična odluka“ koja se vremenom ispostavila kao „pravi izbor“.

„Izuzetno sam srećan što sam pod svim tim okolnostima doneo takvu odluku i usudio se da pređem u Real“, rekao je krilni igrač.

Pet godina kasnije Figo je napustio klub sa „Santijago Bernabeua“ i dan danas za odlazak iz Madrida krivi brazilskog trenera Vanderleija Luksemburga.  

"Na početku saradnje imali smo normalan odnos na relaciji trener – igrač, ali s vremenom su se stvari malo pogoršale i na kraju sam napustio Real Madrid zbog trenerskih odluka da ne igram. Za tu odluku nisu bili razlozi tehničke prirode, pa se i naš odnos završio vrlo negativno“, rekao je Portugalac.

Ima Luiš Figo i reči hvale za trenere, čak za jednim sunarodnikom žali što se nikada u karijeri nisu sreli. Reč je o Horgeu Isusu, koji vodi Flamengo i 2019. Je osvojio prvenstvo Brazila, Kopa Libertadores i stigao do finala Svetskog kupa.

"On je jedan od trenera kom se najviše divim, zbog svega što je učinio, ne samo u Portugalu, već u svim zemljama gde je radio. Nikada nisam imao priliku da radim sa njim. On je vrhunski fudbalski stručnjak, što pokazuje na terenu“, rekao je za kraj Figo.