KADA te "Marka", najugledniji španski sportski dnevnik, stavi na naslovnu stranu štampanog izdanja, to znači da si uradio nešto mnogo važno, ili da ćeš to tek da uradiš! Ako je ovu poruku juče ovako protumačio i naš reprezentativac Luka Jović, onda se na kraju njegovog mračnog tunela u prvoj sezoni u Real Madridu možda ipak nazire - svetlo.

Konačno se ovaj ugledni list na nešto pozitivniji način pozabavio likom i delom, odnosno karijerom Luke Jovića, koji je pod spornim okolnostima napustio karantin u Madridu, došao u Srbiju i na povratku u Realov trening centar priznao da je pod bizarnim okolnostima, u stanu u Beogradu, polomio kost u peti i da će morati na višenedeljnu pauzu i lečenje.

Pod velikim naslovom: "Jović ponovo pronalazi sebe", tiražna "Marka" piše o tome kako je naš reprezentativac i golgeter, kojeg je Real prošlog leta platio čak 60 miliona era, odlučio da ostane u Madridu, a da je ovoj odluci najviše kumovala podrška trenera Zinedina Zidana. List navodi da je Zidan zapravo i ključni čovek na putu fizičkog i emotivnog oporavka Jovića, ali i njegova najveća podrška u klubu, jer je upravo francuski stručnjak i nekada legendarni član Realovih "galaktikosa" bio oduševljen igrama Srbina u Ajntrahtu i da je lično insistirao kod predsedika Pereza na tome da naš mladi igrač stigne iz Nemačke u Španiju prošlog leta.

"Marka" je juče stala u odbranu Jovića, kojeg je često kritikovala, zbog skromnog učinka tokom sezone pre svetske pandemije virusa korona. Kao jedan od većih alibija u Jovićevu odbranu stavlja se činjenica da su i Francuz Karim Benzema i Hrvat Luka Modrić imali "tanak" bilans tokom svoje prve sezone u Realu.

Pošto je, prema pisanju španskih novinara, sada na potezu Jović, koji treba ponovo da "pronađe sebe", sa velikom pažnjom će se čekati njegov oporavak i nova šansa koju će sigurno dobiti od Zidana. Ipak, navijači Reala su nestrpljivi. Oni mnogo više čekaju poteze predsednika Pereza u letnjem prelaznom roku, pošto je prvi čovek kluba već otvoreno najavio "napad" na Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea.

Nova Zidanova šansa Joviću mogla bi da znači da će da utihnu priče o odlasku u Napoli ili Milan.

BEZ MINUTA NEMA GOLOVA

LUKA Jović je prošlog leta došao u Real Madrid i postao najskuplji srpski fudbaler pošto ga je slavni klub platio 60 miliona evra. Na samo 15 mečeva i sa ukupno 392 minuta šprovedenih na terenu postigao je samo dva gola i imao jednu asistenciju.

Dok je nosio dres Ajntrahta, na 75 mečeva je postigao 36 golova (devet asistencija), a u Crvenoj zvezdi je na 48 mečeva postigao 13 golova (četiri asistencije).