Abdelhakl Nuri se, posle godinu dana, probudio iz kome i počeo da daje znakove života. Mladi vezista Ajaksa na dobrom je putu da preživi, ali danas je stigla vest iz njegovog kluba da je ugovor dve strane raskinut.

Prema pisanju holandskog „Telegrafa“ raskinuti ugovor je važio do juna 2020.  On je raskinut kako bi se nekada talentovani igrač skinuo sa platnog spiska i tako je sprečeno da se aktivira opcija produžetka saradnje na još godinu dana.

Ajaks jeste formalno i zvanično skinuo Nurija sa liste registrovanih igrača, ali će prema saznanjima „Telegrafa“ nastaviti da brine o njemu. Uostalom, od 2017. kad se desila nesreća na pripremnoj utakmici sa Verderom, klub iz Amsterdama je redovno dostavljao mesečnu nadoknadu Nurijevim roditeljima. Porodica je smatrala da iznos nije dovoljan za  troškove lečenja u najsavremenijim bolnicama.

Nije tajna da su u slučaju Nurija svi pogrešili. Klub je priznao propuste, a ustanovljena je i greška lekara koji su ga prvi primili jer su ga lečili od srčanih problema, to je uticalo na njegovo oštećenje mozga i pad u komu.