SKORO dve godine je čekao na pravdu, uskoro će je i dočekati. Srpski trener Siniša Mihajlović biće sledećeg meseca bogatiji za tri miliona evra, a ta suma je odšteta za sraman otkaz koji je u julu 2018.dobio u Sportingu.

Kao što je poznato, Mihajlović je prvo potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom iz Lisabona. Međutim, ubrzo nakon ozvaničenja saradnje došlo je do promene rukovodstva u Sportingu i novi predsednik kluba Hoze Souza Kintra je na ružan, čak i ponižavajući način rešio da skloni Sinišu sa klupe.

- Ljudi iz novog rukovodstva su tvrdili da nisam prošao probni period koji postoji po portugalskom pravilniku. Međutim, oni to ne mogu da kažu jer nisam ni započeo ugovor. Za 30 godina karijere kao igrač i trener nisam doživeo ništa slično. Ali imam svoja prava i tražiću da se ona poštuju. Zato ću se braniti na sudu jer su mi prava prekršena - istakao je tada Mihajlović, koji je tako u Sportingu proveo samo devet dana.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) je prošle godine doneo odluku da je Mihajlović u pravu i da je Sporting dužan da mu isplati odštetu od tri miliona evra. Pošto je UEFA klubovima produžila rok za ispunjenje finansijskog fer-plej, Sporting je u obavezida uplati novac treneru Bolonje u periodu od 31. marta do 30. aprila.

Mihajlović se trenutno nalazi u Rimu, u izolaciji od koronavirusa.