Sinišina pravna pobeda: Sportingu rok do aprila da isplati Mihajloviću tri miliona evra

Z.Ć./Novosti online

29. 03. 2020. u 12:44

Синишина правна победа: Спортингу рок до априла да исплати Михајловићу три милиона евра

Siniša Mihajlović foto: AP

Srpski strateg je dobio sudski sport protiv lisabonskog velikana na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani

SKORO dve godine je čekao na pravdu, uskoro će je i dočekati. Srpski trener Siniša Mihajlović biće sledećeg meseca bogatiji za tri miliona evra, a ta suma je odšteta za sraman otkaz koji je u julu 2018.dobio u Sportingu.

Kao što je poznato, Mihajlović je prvo potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom iz Lisabona. Međutim, ubrzo nakon ozvaničenja saradnje došlo je do promene rukovodstva u Sportingu i novi predsednik kluba Hoze Souza Kintra je na ružan, čak i ponižavajući način rešio da skloni Sinišu sa klupe.

- Ljudi iz novog rukovodstva su tvrdili da nisam prošao probni period koji postoji po portugalskom pravilniku. Međutim, oni to ne mogu da kažu jer nisam ni započeo ugovor. Za 30 godina karijere kao igrač i trener nisam doživeo ništa slično. Ali imam svoja prava i tražiću da se ona poštuju. Zato ću se braniti na sudu jer su mi prava prekršena - istakao je tada Mihajlović, koji je tako u Sportingu proveo samo devet dana.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) je prošle godine doneo odluku da je Mihajlović u pravu i da je Sporting dužan da mu isplati odštetu od tri miliona evra. Pošto je UEFA klubovima produžila rok za ispunjenje finansijskog fer-plej, Sporting je u obavezida uplati novac treneru Bolonje u periodu od 31. marta do 30. aprila.

Mihajlović se trenutno nalazi u Rimu, u izolaciji od koronavirusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Reaktor

29.03.2020. 13:56

Nije zarađeno, ali jeste pošteno. Siniša je izgubio vreme, a možda i još neki ugovor jer oni nisu ispoštovali svoje, plus moguće narušavanje renomea. Naplati to svoje i pusti vodu...

isplati tri miliona evra kao kompenzaciju

29.03.2020. 14:34

Ipak su ga dobro uštinuli, tražio 10 miliona evra odštetu.

esb-puerto@arcor.de

29.03.2020. 14:43

Portugalci su misleli da će se izvuči..Dug nije zec.... xaxaxaxaxa

3 milke? ništa naročito

29.03.2020. 14:58

Ugovor bio na 6, klauzula ako popije otkaz da mu se isplati 10. Pa još dok plati porez Portugaliji, pa troškovi za iznajmljen stan, a tek koliki deo pripada Brunu de Karvalju, bivšem predsedniku Sportinga koji ga je angažovao 2 dana pred smenu.

Rade Bg

29.03.2020. 16:14

Mislili su Sporting je veliki a Sinisa je mali. Izgleda da je obrnuto. Bravo Sinisa na jos jednoj pobedi.