U TUŽNIM danima kada se u svetu sporta ništa ne dešava i kada se on praktikuje u izolaciji po sobama, stanovima i dvorištima, mediji i portali širom sveta organizuju brojne kvizove, puštaju reprize čuvenih utakmica i događaja, ili prave analize, porede igrače, timove... Brojni ljubitelji sporta se razonode na taj način, učestvuju, glasaju, upoređuju.

Tako je popularna španska "Marka" napravila anketu u kojoj se bira najbolja generacija u istoriji klupskog fudbala, a među 22 najistaknutije ekipe našao se i najbolji srpski tim svih vremena - Crvena zvezda sa slavnom generacijom iz 1991. godine koja je u Bariju osvojila Kup evropskih šampiona i popela sa na krov Starog kontinenta.

- Brojni timovi tokom istorije fudbala ostavili su uticaj na igru i neizbrisiv pečat. Od mađarske "lake konjice" i snažne Interove koju je predvodio Helenio Herera tokom šezdesetih godina preko Barselone Pepa Gvardiole 2009. godine, pa do Zidanovih "galaktikosa" u poslednjoj deceniji i dalje je predmet mnogih rasprava ko je imao najbolji sastav svih vremena. Svaki od njih priredio je nezaboravne trenutke koji će zauvek ostati u pamćenju navijača. Pogledajte neke od najvećih timova i iznesite svoje mišljenje. Izaberite najbolje u istoriji - stoji u "pozivnici Marke" posetiocima njenog sajta.

Navijači crveno-belih brzo su reagovali i zahvaljujući brojnim glasovima, Zvezda iz 1991. godine trenutno zauzima vodeće mesto u izdanju na engleskom jeziku. U originalnoj, španskoj "Marki", tim Ljupka Petrovića je peti u trenutku zaključenja ovog izdanja "Novosti".

Na prvom mestu nalazi se Gvardiolina Barselona, potom sledi Zidanov Real Madrid, Milan Ariga Sakija, Real Madrid Alfreda di Stefana, Real Madrid iz osamdesetih, Krojfov Ajaks...

JEDANAEST VELIČANSTVENIH
CRVENA zvezda se popela na krov Evrope 29. maja 1991. na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju. Sastav ekipe koju je predvodio Ljupko Petrović činili su: Stojanović, Šabanadžović, Marović, Belodedić, Najdoski, Mihajlović, Jugović, Prosinečki, Savićević, Pančev i Binić. Na putu do titule Zvezda je preskočila Grashopers, Rendžers, Dinamo Drezden, Bajern Minhen i Olimpik Marselj.