DUŠAN Vlahović je odlučio da vreme koje provodi u karantinu zbog zaraze virusom korona provede na najbolji način, i pomogne drugima koliko god može. Mladi srpski napadač iz Fiorentine se priključio globalnom izazovu "Ostani kod kuće", i na svom instagram-profilu objavio snimak kako žonglira sa kesom sa kokicama, i pozvao sve ljude koji ga prate da se odazovu i pomognu najugroženijim u Italiji, koja je najveće žarište opasnog virusa u Evropi.

- Prihvatio sam izazov za pomoć italijanskim bolnicama. Idite na njihov profil, kliknite na link i donirajte. Nominujem Kevina Prinsa Boatenga, Gaetana Kastrovilija i Antonija Đulija Picija - naveo je Vlahović.

Naš špic se akciji "Ostani kod kuće" prvenstveno priključio kada je pimplovao loptu, pre čega je ruke namazao antibakterijskim gelom. Međutim odlučio je i da se našali, pa je "bubamaru" zamenio kokicama, i pokazao da se nalazi u sjajnom raspoloženju. Vlahović se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji, sluša savete lekara i ne izlazi napolje, a apelovao je na ljude širom Italije da učine isto.

Podsećamo, kada Dušan je u petak saznao da boluje od virusa korona, naš napadač je simbolično poručio da se oseća dobro i da će dati gol teškom protivniku, kojem neće dopustiti da ga zaustavi.

Vlahović je u dosadašnjem toku sezone postigao šest golova uz asistenciju za Fiorentinu, i očekuje se da od čelnika "viole" dobije novi, finansijski izdašnjniji ugovor.

TRIO POZITIVAN

JOŠ dva slučaja virusa korona u Fiorenitni. Posle Vlahovića, od virusa kovid-19 oboleli su i Patrik Kutrone i Herman Pacela, potvrđeno je iz redova italijanskog tima. Njih dvojica se osećaju dobro i nalaze se u kućnoj izolaciji, a Pacela je poručio svim ljudima koji ga prate da bronu o svom, ali i o zdravlju bližnjih osoba.