PRVENAC, i to kakav. Projektilom sa 30 metara, Njegoš Petrović je postigao prvi gol u domaćem prvenstvu u dresu Crvene zvezde, i što je važnije, srpskom šampionu trasirao put ka pobedi protiv Čukaričkog u prolećnom debiju Dejana Stankovića. Za talentovanog vezistu, ovaj pogodak je pun simbolike, pre svega zato što se poklopio sa Dekijem prvom trenerskom "reckom", ali i iz ličnih razloga.


- Presrećan sam što sam takav gol dao na debiju Dejana Stankovića u Zvezdi, ali i zbog toga što je šef pobedom započeo trenersku karijeru - počinje Petrović priču za "Novosti. - Prvenac sam posvetio mojoj baki koja je preminula pre godinu dana. Posle utakmice sam pritrčao devojci, koja me je pre pet godina prvi put u životu gledala na istom tom stadionu.


PROČITAJTE JOŠ: Željko Gavrić, predvodnik novog talasa Zvezde, debitovao za prvi tim: Idol mi je Tadić, fudbal opsesija


Tokom priprema i na meču sa "brđanima" primetna je bila nešto ofanzivnija uloga Petrovića u igri Zvezde i pokazao je da se ne libi da oproba udarac sa distance.


- Deki i Milijaš mi pričaju svakodnevno na treningu i na utakmici da šutiram više. Miki mi, na primer, kaže: "Hoću da na poluvremenu imaš najmanje dva šuta na gol", i njima dvojici ide najveću zasluga za golove protiv Čukaričkog i Dunajske Strede na pripremama. Stanković mi je dao slobodu da igram ofanzivnije, i u toku utakmice se dovoram sa Joletom (Dušan Jovančić) ko će u napad. Dovoljno je da se pogledamo i shvatimo ko će ostati u sredini, a ko napred - objašnjava Njegoš.


Kada je u pitanju saradnja sa trofejnim fudbalerom i novopečenim trenerom, talentovani vezista ima samo reči hvale.


- Stvarno mi se čini odlično. Od prvog dana nam je pokazao svoju strast i emociju prema Zvezdi, preneo je svu energiju na igrače. Što se tiče rada sa njim, sviđa mi se u potpunosti, pre svega taktički, jer uvek znamo gde treba stojimo na terenu. Dugo je igrao u Italiji, u kojoj se mnogo toga svodi na taktiku, tako da je u tom pogledu olakšavajuće, moramo manje da razmišljamo na terenu i pre svake utakmice dobijamo instrukcije šta tačno traži od nas - kaže dvadesetogodišnji fudbaler.


PROČITAJTE JOŠ: Tošića oduševili Zvezdini novi klinci


Stanković je odmah po dolasku u vatru gurnuo Zvezdine bisere, Veljka Nikolića i Željka Gavrića, čijim je partijama Petrović oduševljen.


- Nas trojica smo ista generacija, i pričamo svakodnevno, sa Veljom sam i u karantinu cimer. Za njega se oduvek znalo da je ozbiljan igrač i mislim da ga je Deki doveo do situacije da talenat koji poseduje iskoristi 100 odsto. Što se tiče Gavre, tehnički je obučen maksimalno, vidi se da voli da se igra, dribla i uživa u fudbalu. Presrećan sam zbog njih - zaključio je Njegoš.


PLEJ-AUT JE RADOVO TAKMIČENjE

NjEGOŠ Petrović je u Zvezdu prošlog leta stigao iz Rada, ekipe koja se trenutno nalazi na poslednjem mestu u prvenstvu, ali smatra da će bivši saborci koje pomno prati uspeti da izbore opstanak.

- Pratim Rad prvenstveno zbog najboljeg druga Branka Riznića i mislim da mogu do opstanka. Plej-aut je Radovo takmičenje, tako da kad dođe do toga, mislim da će se izvući iz teške situacije u kojoj se trenutno nalaze - veruje Petrović u svoj bivši tim.