U maju 2018. godine je u Lisabonu viđena užasna scena. Oko 50 navijača Sportinga je sa noževima i štanglama upalo na trening ekipe, pretuklo nekoliko igrača i mnogima pretilo.


Jedan od onih koji je izvukao “deblji kraj” bio je Bas Dost koji je dobio udarac u glavu, morao je i na ušivanje. Sadašnji napadač Ajntrahta je putem “Skajpa” svedočio na sudu.


- Znali smo da će biti tenzija zbog lošijih rezultata, ali smo očekivali da će to biti razgovor. Nisam bio u strahu kada su nam prilazili, neki su nam mahali. Bili smo u svlačionici, pripremali se da izađemo da treniramo. Tada su njih petorica uletela, počeli su da me udaraju, bio sam sam u toj jednoj prostoriji, krv je šikljala na sve strane - prisetio se Dost.


PROČITAJTE JOŠ: PSŽ spreman da izdvoji rekordnu sumu za ostanak Mbapea


Priznao je da mu je mnogo vremena bilo potrebno da se oporavi.


- Bilo je užasno. Čuvari su nam bili pred kućom i danju i noću.


Mnogi njegovi saigrači, pa i on, su tog leta raskinuli ugovor sa klubom. Međutim, Holanđanin se potom vratio, čak i produžio ugovor i doneo trofej ekipi u Kupu.


- Ni taj pehar nije mogao da promeni utisak posle napada. I dan danas osećam posledice. Trebalo mi je nekoliko meseci da se oporavim. Laknulo mi je kada sam se vratio u Nemačku - zaključio je Dost.