“Zaradite mesečno 2.000 evra”: Islandski četvrtoligaš na neobičan način traži igrače

V. Stanković

28. 01. 2020. u 22:08

“Зарадите месечно 2.000 евра”: Исландски четвртолигаш на необичан начин тражи играче

Oglas za posao

Oglas je privukao pažnju gde god je viđen a klub je na svom sajtu objavio da je zbog velikog interesovanja zakazano testiranje kandidata

"ZARADITE mesečno 2.000 evra igrajući fudbal i radeći na Islandu". Tako glasi oglas koji je ovih dana osvanuo u Barseloni i još nekim gradovima Španije, ali i u još nekim zemljama Evropske unije. Oglas je postavio "Stridsmen", fudbalski klub iz Rejkjavika, koji namerava da se takmiči u Četvrtoj ligi Islanda. Od kandidata se traži da su građani Evropske unije i da budu do 30 godina starosti.


Oglas je privukao pažnju gde god je viđen a klub je na svom sajtu objavio da je zbog velikog interesovanja u Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Rumuniji, Poljskoj, Hrvatskoj, Belgiji, Francuskoj, Švedskoj, Portugaliji i Španiji zakazano testiranje kandidata. Prva grupa je testirana između 13. i 17. januara, druga od 24. do 28. januara, a treća od 23. do 27. marta.


PROČITAJTE JOŠ:Transferi najvećih klubova u prethodnih 20 godina: Niko kao Real - Madriđani na pojačanja potrošili 2.22 milijarde evra!


Malu zabunu izaziva podatak da se klub na svom sajtu zove FK Skandinavija, ali u klubu kažu da su morali da promene ime zato što FS Islanda nije prihvatio ime "Stridsmen" koje na islandskom znači "ratnik" što je, po federaciji, "suprotno sportskom duhu".


Telefon za kontakt dovodi do Sent Pola Edeha, bivšeg nigerijskog fudbalera, koji je sada trener Skandinavije. On je još prošle godine, prvo preko "Tvitera", počeo da traži igrače za određena mesta u timu a sada je prešao na oglase. Pošto klub nije profesionalni, obećanih 2.000 evra budući fudbaleri moraće da zarade radeći kod sponzora kluba i to poslove koji ne traže dobro poznavanje jezika. Uglavnom bi radili kao čuvari, čistači, kuvari, šoferi, vrtlari, ribari... Sponzori kluba su dve samoposluge, jedna ribarnica, jedna fabrika sladoleda... U klubu navode da će na dresovima nositi reklamu "Međunarodne amnestije" ali ova organizacija je saopštila da nije dala saglasnost za tako nešto.


PROČITAJTE JOŠ:Kraljevski tretman za Dijega u Argentini: Maradona uživao na prestolu


Island ima 356.000 stanovnika od kojih su 14% stranci. Nezaposlenost je 3,5%. Po bruto nacionalnom dohotku Island je peta zemlja u Evropi. Minimalna zarada je 2.300 evra a prosečna mesečna oko 5.000.


Ko voli, veruje u sebe i svoje fudbalske kvalitete i može da se auto-finansira u ovoj isladskoj avanturi-neka proba.


SAMI PLATITE PUT

ZAINTERESOVANI kandidati sami treba da snose troškove puta i boravka u Rejkjaviku. Test traje pet dana. Klub navodi da je za one koji prođu to prilika da ih zapaze vodeći islandski, pa i evropski klubovi, koji mogu da ponude mnogo bolje uslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Edis

21.05.2020. 02:34

Imam 16 godina i treniram već 8 godina. Voleo bi da nadjem negde neki klub.