FUDBALERI Crvene zvezde su završili prvi deo zimskih priprema na Kipru i Pafos je zasada samo lepa uspomena. Posle trodnevnog boravka u Beogradu i pakovanja, u petak novi trener Dejan Stanković vodi svoju ekipu na završni, dvonedeljni deo priprema u turski Belek.

- Prvi put sam bio u Pafosu. Mogu da kažem da su uslovi koje smo imali na Kipru bili fenomenalni. Tereni su bili u odličnom stanju što je nama najbitnije. Pozitivno sam iznenađen i prepun lepih utisaka, tako da verujem da će tako biti na sledećim pripremama. Sada nas čeka nastavak priprema u Turskoj gde ćemo imati nekoliko kontrolnih utakmica, tako da verujem da ćemo spremni dočekati nastavak šampionata - kaže 20-godišnji vezista koji je kod bivšeg trenera Vladana Milojevića imao zavidnu minutažu u Superligi, ali i Ligi šampiona.

Sada Petrović sa novim trenerom Dejanom Stankovićem, kojeg igrači već oslovljavaju sa "mister", nastavlja tamo gde je stao u jesenjoj polusezoni.

- Ne treba trošiti mnogo reči o Dejanu Stankoviću. Imao je karijeru iz snova, osvojio Ligu šampiona, tako da ne čudi što je uzor mnogim mladim igračima. Uneo je novu energiju, željan je upeha, rada, pobeda. Motivisan je do te mere da na svakom treningu do najsitnijih detalja radimo svaku vežbu. Sve to prenosi na nas, i mislim da mu zasada odlično ide u novoj fudbalskoj ulozi - otkriva Petrović neke detalje sa kiparskih priprema.

Zvezda će u sledeće dve nedelje u Turskoj imati šest ozbiljnih fudbalskih ispita. Već u ponedeljak je prvi kontrolni meč protiv poljske Gdinje, a zatim slede prijateljske utakmice sa Vardarom (29. januar), Ludogorecom (1. februar), Celjem (2), slovačkom Dunajskom Stredom (5) i Aktobeom iz Kazahstana (6).

BABIĆ ODBIO ZVEZDU
CRVENA zvezda se poslednjih dana zainteresovala za 22-godišnjeg napadača Sent Galena Borisa Babića, ali je on, prema pisanju švajcarskog dnevnog lista "Blik" odbio ovu ponudu, jer želi da da se oduži zemlji u kojoj je rođen.

- Zvali su me iz Zvezde, rekli su mi da ću u Beogradu igrati Ligu šampiona i da mogu da mi pomognu da dođem do reprezentacije Srbije. Odbio sam. Rođen sam u Švajcarskoj, razvio sam se u sportskom centru Fudbalskog saveza Švajcarske, igrao sam za mlađe selekcije i hoću nešto da vratim ovoj zemlji - rekao je Babić.