Urošević o jeseni koja je krenula odstranjivanjem iz ekipe: Put od šoka do poverenja

M. BLAŽIĆ

20. 01. 2020. u 20:53

Урошевић о јесени која је кренула одстрањивањем из екипе: Пут од шока до поверења

Slobodan Urošević foto: N. Paraušić

Udaljen sam iz tima bez objašnjenja, a kada sam vraćen razlozi me više nisu ni zanimali – ističe levi bek Partizana
OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BELEK

SREDINA juna bolna "zahvalnica", početkom jula poziv koji menja sve. Levi bek Partizana Slobodan Urošević "glumio" je na početku sezone u novoj verziji "Otpisanih" zajedno sa još devetoricom saigrača koji nisu bili po ukusu Save Miloševića. Kako se našao među precrtanima tako se i vratio u takmičarski pogon - praktično bez reči, ali za dobrobit, kako njegovu lično, tako i ekipe.

- Prvi put sam se suočio baš sa ovakvom situacijom, da uopšte nisam bio u kombinaciji da radim sa prvim timom. Bilo je i ranije i uspona i padova, ali u junu sam se susreo sa time da budem odvojen od ekipe. Šokirao sam se, a dodatno je sve otežavalo što nisam ni pomišljao da bi nešto tako moglo da se desi. Pričao sam tada sa šefom i rekao mi je da me ne vidi u planovima za sezonu - priseća se "mračnog perioda" defanzivac crno-belih.

Svašta se tada Uroševiću motalo po glavi, ali je uradio najpametnije - držao je jezik za zubima i čekao da ga sreća pogleda.

- Naravno da nije lako i da nikome ne bi prijalo i pored toga ponašao sam se maksimalno profesionalno. Rekao sam sebi da moram da budem smiren i uspeo sam u tome. Rezonovao sam da postoje ljudi koji odlučuju, a na meni je da to prihvatim.

Posle propuštenog prvog dela priprema na Zlatiboru, njegovo ime se našlo na spisku putnika za drugi deo u Sloveniji.

- Kako se ništa konkretno nije desilo kada sam sklonjen iz tima, tako sam se odjednom i vratio. Sada ako me pitate kako i zašto sam dobio poziv da krenem na drugi deo priprema u Sloveniji moj najiskreniji odgovor je da ne znam. Kada se sve to završilo i kada sam povučen sa dna u ekipu više me nisu ni zanimali razlozi, niti zašto sam radio odvojeno, niti zašto sam ponovo priključen timu.
FUDBAL I FAKULTET LEVOM beku crno-belih veliku podršku pruža devojka koja ima drugačija interesovanja od mnogih, posebno što to demonstrira i na utakmicama.
- Blizu je da završi fakultet, pa tako svaki slobodan trenutak koristi da nešto nauči, prelista. Redovna je na svim utakmicama u našoj ligi, prati nas i u Humskoj i na gostovanjima. Obično dođe nekih sat vremena pred početak i za razliku od mnogih koji čačkaju po telefonu, ona uči - uz osmeh je konstatovao Urošević.

Povratak u ekipu i susret sa Rajkom Brežančićem, čovekom projektovanim za standardnog levog beka koji je zbog Uroševićevih dobrih partija veći deo jeseni presedeo na klupi.

- Ni tada, kao ni sada ili bilo kada ranije nisam se plašio konkurencije. Uvek su u ekipi bila tri igrača na toj poziciji, volim radom da se nametnem, međutim, na početku priprema nisam dobio tu šansu. Sve ide u dobrom smeru i neka tako i ostane. Možda smo se u nekoliko navrata šef i ja šalili na temu toga što je bilo u junu, ali ozbiljno nismo razgovarali na tu temu.

Od momenta kada je počeo njegov novi život u crno-belom taboru Uroševićeva forma je išla samo uzlaznom putanjom.

- Mislim da sam mnogo toga popravio u igri a za to je zaslužan ceo tim. Igramo napadački i samim tim je lakše i nama u odbrani. Jednostavno bolje se svi osećamo kada igramo taj napadački fudbal. Evropa je i meni kao i svima bila velika škola i nesumnjivo je doprinela da pojačam samopouzdanje i podignem formu.

Kada ne ide sve kako je zamislio, Slobodan najviše voli da "čuje sebe".

- Izuzetno sam samokritičan. Uvek tražim više i bolje od sebe, nikada nisam u potpunosti zadovoljan onim što sam prikazao. Ako pogodim 15 pasova i dva dam loše stalno razmišljam zašto nisu i ta dva bila uspešna.

Poslednjih dana se vrte velike brojke oko Partizanovih igrača, a levi bek crno-belih to mirno posmatra sa strane u iščekivanju neke adekvatne koja će stići na njegovu adresu.

- Glava mi je skroz u Partizanu. Ima nekih interesovanja i priča, ali dok ne bude nešto konkretno nema potrebe za pričama na tu temu - zaključio je Urošević.

ASANO JE SJAJAN
POHVALIO je tokom razgovora za "Novosti" Urošević većinu saigrača, a poseban akcenat stavio je na japanskog internacionalca Takumu Asana.

- Mnogo mi znači na terenu jer je dosta posvećen i defanzivnim zadacima. Sjajan je momak i veliki profesionalac što se vidi da je na sastancima ili prilikom obroka uvek prvi, ne postoji šansa da nekad negde zakasni. Ima problem sa komunikacijom, ali je koliko vidim počeo da uči engleski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije