Natho tvrdi da mu je dolazak u Humsku odličan potez: Ostaću dugo u Partizanu

M. BLAŽIĆ

nedelja, 19. 01. 2020. u 20:02

Натхо тврди да му је долазак у Хумску одличан потез: Остаћу дуго у Партизану

Natho u Beleku Foto M. B.

Fudbal je nepredvidiv, jedna ponuda može sve da promeni, ali sada sebe vidim u klubu i posle tri godine – kaže iskusni izraelski vezista
OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BELEK

HAPOEL iz Tel Aviva, Rubin, PAOK, CSKA iz Moskve, Olimpijakos, pa Partizan. Karijera izraelskog veziste Bibrasa Natha zaslužuje duboki naklon, kao i ono što čini na terenu, a za sve koji rade u srpskom klubu ili ga vole sigurno mnogo znači kada igrač takvog bogatog fudbalskog iskustva kaže da je pronašao sebe u Humskoj i da mu je od dolaska u avgustu sve potaman.

- Prvi put sam se sa Srbima sreo 2009. kada sam igrao sa Hapoelom protiv Vojvodine, za koju je tada igrao Dušan Tadić. Naravno, ni sanjao nisam da će me jednog dana fudbal odvesti u Srbiju, ali tako je u ovom sportu, nikada ništa ne možeš da kažeš sa sigurnošću.

Ne krije Natho da su mu Srbi prijali i pre nego što se odlučio da mu naredna stanica u karijeri bude Partizan.

- Jako volim Srbe, imaju sličan mentalitet kao mi Izraelci. Odličan sam bio sa Tošićem u CSKA i sada smo saigrači, takođe sam i veliki prijatelj sa Jagošem Vukovićem, sa kojim sam proveo godinu dana u Olimpijakosu. Čuli smo se baš desetak minuta pre ovog našeg razgovora i deca nam se druže.

Zanimljivo je da je iskusni vezista nosio dresove CSKA i PAOK pre dolaska u Humsku, klubova koji su po "navijačkoj liniji" u veoma prijateljskim odnosima sa navijačima Partizana.

- Možda sam i ušao u istoriju po tome, ali kada sam donosio odluku stvarno nisam znao taj podatak. Kada sam nedavno vodio sina na trening video sam zid sa grafitima posvećen CSKA. Imam lepa sećanja i na vreme provedeno u moskovskom klubu i na kratak boravak u PAOK. Period proveden u redovima CSKA je verovatno najlepši u mojoj dosadašnjoj karijeri.

Za razliku od većine novajlija, Natho je odmah u avgustu zaigrao kako zna i nametnuo se kao lider tima.
TRAKA U IZRAELU KAO ŠOKKOLIKO je Bibras Natho poštovan u svojoj zemlji govori i to da je u nacionalnom timu dobio priznanje kojim se niko pre njega nije dičio.
- Prvi sam musliman koji je postao kapiten izraelske reprezentacije. Ne mogu da kažem da sam bio šokiran kada mi je ukazana ta čast, ali je to, ipak, nešto što se nije očekivalo, s obzirom na to da se ranije nije dešavalo. To je i jedan od dokaza da fudbal može sve da promeni.

- Nije mi bio potreban period za privikavanje, imao sam tu Tošića i Stojkovića koje poznajem, klub mi je onako "legao" baš iz prve. Sećam se da me je trener pitao odmah po dolasku pred utakmicu za koliko sam spreman. Rekao sam mu za 45 minuta i ostao je šokiran. Ima i do iskustva, pa mi nije potrebno mnogo vremena za privikavanje.

Pohvale za učinak u prvom delu sezone, logično, stižu sa svih strana.

- Uvek se trudim da prikažem ono najbolje što imam i mogu. Ljudi to prepoznaju, prilaze mi na ulici, u kafiću, pišu mi na "Instagramu". Normalno je da tako nešto prija, ali i obavezuje da uvek budem na visokom nivou, da ne razočaram navijače. Voleo bih kada bi se oni ujedinili, to bi nama igračima puno značilo.

Prisustvo dva igrača fantastičnih tehničkih sposobnosti, po rečima Izraelca, za njega ne predstavlja problem.

- Nikada nisam imao izražen ego i normalno da mi je drago što u timu imam saigrača kakav je Sejduba Suma. Uvek se trudim da pronađem najbolju soluciju da mu doturim loptu i tako pomognem prvenstveno timu, samim tim će i njegov i moj učinak biti bolji i zapaženiji.

Na kraju je pokretač "valjka" u prvom delu sezone izneo planove za budućnost koji će se sigurno svideti pristalicama crno-belih.

- U fudbalu se nikad ne zna, jedna ponuda može sve kompletno da promeni, ali po onome kako se sada osećam iskreno želim i planiram da dugo ostanem u Partizanu. Pritom ne mislim samo dok traje postojeći trogodišnji ugovor nego i kasnije - zaključio je Natho.

ŠANSE PROTIV SRBIJE 50-50
ZA nešto više od dva meseca Natho bi sa nacionalnim timom mogao protiv Srbije da bije bitku za plasman na Evropsko prvenstvo.

- Šanse su 50-50 ako do tog meča dođe. Voleo bih da mi prođemo Škotsku na njihovom terenu i da Srbija slavi u Norveškoj, pa da odlučimo o tome ko će na EP. Izvinite, ali nadam se da ćemo na EP mi - nasmejao se iskusni Izraelac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Interesantni ovi

20.01.2020. 12:52

što nemaju gde pa se kunu u Partizan. Pazi ovaj lik kapiten Izraela? ahahahaha kakva reprezentacija.