DONEO je Crvenoj zvezdi već mnogo novca i radosti, sada se opet otvara mogućnost da napuni klupsku kasu od novog transfera. Kineski Šangaj SIPG spreman je da ove zime izdvoji tri i po miliona evra za Miloša Degeneka, stamenog štopera crveno-belih. S jedne strane, to je i te kako primamljiva finansijska ponuda, ali bi, sa druge strane, znatno oslabila ekipu, jer bi Miloševim odlaskom Zvezda ostala bez komandanta odbrane, igrača zlata vrednog u svakom pogledu.

Da je momak ogromne pozitivne energije, pokazao je prošle sezone na istorijskom meču u Salcburgu kada je režirao veliki preokret za prvi plasman u Ligu šampiona. Bio je heroj i minulog leta u Bernu, kada je postigao gol Jang bojsu, veoma važnom da se reprizira evropski podvig. To je bio njegov doprinos posle povratka iz Saudijske Arabije, pošto je u januaru 2019. bio prodat Al Hilalu za 3,6 miliona evra. Kada je u ovom klubu došlo do promena na svim nivoima, Crvena zvezda je iskoristila priliku da ga otkupi za milion i po evra, što se pokazalo kao odličan potez. Degenek je ove sezone odigrao 10 kompletnih utakmica u Evropi i 13 u Superligi, postigao je i jedan gol protiv Voždovca. Sa Nemanjom Milunovićem činio je standardni štoperski tandem, koji će se razbiti ukoliko klub prihvati ponudu Šangaja, mada bi ona mogla vrlo lako da bude odbijena.

Crvena zvezda nije više u teškoj finansijskoj poziciji da bi preko volje prodavala svoje najjače adute, pa se očekuje da ovo pitanje "preseče" Dejan Stanković. Konkretno, ukoliko novi trener u svojim planovima vidi Degeneka kao igrača od koga odbrana mnogo zavisi, Kinezi će ostati praznih ruku. Na štoperskim pozicijama su još Milunović, Pankov, Babić i Eraković. Po radu i najavama sa kiparskih priprema, Radovan Pankov se nameće kao igrač koji će imati veću minutažu u drugom delu sezone, dok se za Srđana Babića interesuju Turci, pa bi moglo na kraju da se desi da jedino on od štopera promeni sredinu.