KARLO aut, Gatuzo in. Napoli se i pored ubedljive pobede nad Genkom oprostio od Karla Ančelotija, a njegovo mesto je zauzeo jedan od njegovih "sinova" iz perioda kada je vodio Milan. Na Gatuzovoj promociji je očekivano najviše reči bilo o tome kako je Ančeloti prihvatio činjenicu da mu je nekadašnji učenik praktično "radio iza leđa".

- Neću da lažem, prvi put sam se video sa De Laurentisom u nedelju. Vozio sam do Rima šest sati, jer biste me vi novinari ulovili u vozu ili avionu. Nisam hteo da zovem Ančelotija pre bitne utakmice u Ligi šampiona i ispravno sam postupio. Hteo sam da ga zovem posle meča, ali sam znao da je sa porodicom i odustao sam. Uradio sam pravu stvar što sam sačekao. Nisu ovo bili laki dani za mene, jer sam morao da pojasnim moju odluku Karlu, pa odigrao sam preko 300 utakmica kod njega. Karlo je divna osoba i to je sada i pokazao. Uvek mi je bio kao drugi otac, uvek sam ga zvao za savet u teškim trenucima i uvek je bio tu za mene - istakao je skoro u dahu Gatuzo.

Nekadašnji trener Siona, OFI, Pize i Milana je sa predsednikom De Laurentisom dogovorio saradnju do juna i zaradiće do kraja sezone 750.000 evra. U slučaju da se Napoli nađe među prva četiri tima ugovor će mu automatski biti produžen do 2022. uz godišnju platu od 1,5 miliona evra.

- Nebitno je da li je šest meseci ili duže jer naš posao zavisi od rezultata. Da mi je predsednik ponudio samo šest meseci bez opcije za dalje, prihvatio bih i to, jer je to velika šansa u karijeri. Osećam da su ovi igrači kao stvoreni za mene. Nisam pričao ni o marketinškim pravima, jer sam ružan, bradat i osedeo, pa možda nisam isplativ - uz osmeh je završio Gatuzo.