OMALENI VEZISTA UVEREN DA STIŽU BOLJI DANI NA PROLEĆE: Gledaćete pravog Sumu!

M. Blažić

03. 02. 2018. u 20:45

Ubeđen sam 100 odsto da će biti bolje. Sada je vreme da pokažem sve što znam i mogu. Potrebno mi je samopouzdanje, najviše volim da igram iza napadača - kaže Sejduba

ОМАЛЕНИ ВЕЗИСТА УВЕРЕН ДА СТИЖУ БОЉИ ДАНИ НА ПРОЛЕЋЕ: Гледаћете правог Суму!

Sejduba Suma Foto: N. Paraušić

OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": LIMASOL

PROMOCIJA nalik onim u najvećim španskim klubovima, žongliranje, magija sa loptom, uveseljavanje publike i onda muk. Muk koji je s kraćim prekidima, kad je najavljeno da bi Sejduba Suma mogao da stavi znak jednakosti između velikog novca uloženog u njega i učinka na terenu, potrajao punih šest meseci.

Sada, na pripremama na Kipru, omaleni vezista iz Gvineje se nalazi na novom početku, željan da razveje svaku sumnju u sopstvene kvalitete i dokaže da Partizan nije bacio novac niz vetar kada je posle dve godine “potere” obezbedio njegov potpis.

STIŽU ČELNICI POTPREDSEDNIK Partizana Vladimir Vuletić je uz ekipu od trećeg dana priprema, sportski direktor Ivica Iliev se priključio u utorak, a od ponedeljka će čelnici kluba iz Humske biti u kompletnom sastavu u Limasolu, pošto će stići predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura.

- Nisam imao sreće po dolasku u Partizan, stvarno nisam. Ranije se nisam povređivao, dešavalo se i po nekoliko sezona, sada su me sputale već na startu, a uz to nisam ni prošao pripremni period sa ekipom. Došao sam u novi klub, novi grad i stvarno nije lako navići se odmah. Prvi put sam u životu doživeo onakvu prezentaciju i tada sam znao da se od mene očekuje samo najbolje.

Brojka koja je “odskočila” u odnosu na sve prethodne akvizicije crno-belih je za Sumu predstavljala dodatno opterećenje.

- Ne bi trebalo gledati sve kroz novac, smatram da je to pogrešna postavka stvari. Neće taj novac učiniti da budem Mesi. Mesi je Mesi, a Suma je Suma. LJudi ne razumeju, fudbal nije tako jednostavna igra. Jedan igrač ne može da napravi razliku ako mu ostali ne pomognu. To je svakako bio jedan od problema u mom slučaju jesenas.

“Kočnicu” u Suminoj želji da postane miljenik Partizanove publike je predstavljala i uloga u timu, kao i pozicija.

- U svim klubovima u kojima sam igrao bio sam lider tima. Ništa se ne menja u mojoj glavi i kad nisam, samo mi je potrebno samopouzdanje. Najbolje se osećam kada igram iza napadača, jer kad sam po strani, deluje da sam daleko od zbivanja. Trener je taj koji odlučuje, ne mogu ja da se svađam s njim. Moram da ćutim i radim, ali moram da konstatujem da sam u svim klubovima bio opasniji kada sam dejstvovao iza dva napadača.

Gol u test-meču protiv Ermisa je evidentno ubrizgao vezisti znatnu dozu samopouzdanja, primetno je to i po njegovom raspoloženju.

- Svaki gol, svaki dobar potez hrani samopouzdanje kod igrača, tako je i u mom slučaju posle utakmice sa Ermisom. Ne smem da zaboravim ni gol iz derbija, jer je to utakmica o kojoj se ovde priča cele godine. Srećan sam što sam obradovao naše navijače.

Na pomen Tavambe i njegove “eksplozije” u drugom delu sezone Suma odmahuje rukom:

- Nikad ne pratim ničije tragove. Svaka čast Tavambi, ali ne želim ni s kim da se poredim. Znam da ne može ovako da ostane zauvek, stvari će se promeniti. Sada je pravo vreme. Ubeđen sam 100 odsto da će biti bolje. I tu ne stavljam znak pitanja. Ne kažem da ću možda, nego da ću sigurno pokazati više u dresu Partizana.

MANČESTER U HUMSKOJ
U UTORAK 6. februara se navršava tačno 60 godina od stradanja osam fudbalera Mančester junajteda u Minhenu na povratku iz Beograda posle utakmice sa Crvenom zvezdom na stadionu u Humskoj.
Kako se dan kasnije na stadionu Voždovca igra meč Lige šampiona Brodarac - Mančester junajted, predstavnici slavnog kluba predvođeni nekadašnjim asom Nikijem Batom će iskoristiti priliku da posete stadion Partizana i tako obeleže najcrnji dan u istoriji kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sloba Delija adv.

03.02.2018. 21:31

Ja se bojim da će on zaista i proigrati a mi našeg Inijestu za siromašne postali u Prag bez prave zamene. Biće interesantno prolece.

partizanovac Sk

04.02.2018. 18:16

Imamo strasne igrace. Dajte samo malo vise optimizma i vetra u ledja. Ovo je nov tim, treba mu malo vise ohrabrenja......