Marija Karan: Ostvarila sam američki san

Milan Adžić

02. 11. 2013. u 21:17

Marija Karan, za "Novosti", o karijeri u Holivudu, životu u Los Anđelesu: Spremam ulogu za novi film, a pauzu između probnih snimanja iskoristila sam da dođem u Srbiju

LEPA srpska glumica Marija Karan, koja već četiri godine živi i gradi karijeru u Holivudu, doputovala je nakratko u rodnu zemlju kako bi snimila reklamu za "Hed end šoulders", čiji je prvi regionalni promoter, i pilot-epizodu jedne humorističke serije. Od poslovnih obaveza nije stigla da uživa u miholjskom letu, koje je ovih dana razveselilo Beograđane, već se zbog priprema za novi film brže-bolje sredinom prošle nedelje vratila u Los Anđeles. Zvezda sitkoma "Ljubav, navika, panika" uskoro će stati pred kamere kao Braka u filmu "Tesla", junakinja čiji je lik zasnovan na nekoliko žena koje su postojale u stvarnom životu slavnog srpskog naučnika, ali im nije pošlo za rukom da osvoje njegovo srce. Karanova se raduje saradnji sa Brankom Tomovićem, koji će udahnuti život Nikoli Tesli, za koga ima samo reči hvale, dok čeka potvrdu o nastavku snimanja novog sitkoma.

- Mnogo očekujem od serije jer na njoj radi mlada glumačka ekipa na čelu sa talentovanim autorom - kaže za "Novosti" Marija Karan.

- Nemam dozvolu da otkrivam detalje, ali verujem da će se uskoro saznati o čemu se radi. Mogu vam reći samo to da autor pokušava da postigne žanr sitkoma "Ljubav, navika, panika", koji je nestao sa naše televizije po njegovom završetku, zbog čega se nadam da će serija biti veoma gledana. Inače, igram sebe.

* Ukoliko se dogodi da serija dobije zeleno svetlo za nastavak snimanja, kako ćete manevrisati s poslovnim obavezama ovde i u Americi?

- Spremam ulogu za novi film, a pauzu između probnih snimanja iskoristila sam kako bih došla u Srbiju da pozavršavam poslovne obaveze i obiđem porodicu. Pristala sam da budem deo nove serije zbog kolega sa kojima se znam još od "Dadova", gde smo kao klinci "pekli" glumački zanat. Razmišljali smo unapred o tome da neću moći stalno da budem prisutna na snimanjima, tako da smo se dosetili kako da igram u seriji iako sam hiljadama kilometara daleko. Živim u Americi, ali svakog puta ću se odazvati domaćim rediteljima ukoliko mi se dopadne uloga.

* Kako provodite slobodno vreme u Los Anđelesu?

- Ponašam se kao svaka tamošnja devojka. Poštujem sva pravila holivudskog okruženja i fame. Stanujem u Zapadnom Holivudu i život mi je veoma bogat uz tamošnje prijatelje. Sa njima sam mnogo toga prošla, tako da sam se odavno navikla na njihov stil života. Kalifornija je tokom cele godine sunčana, ljudi vode računa o zdravlju i mnogo vežbaju, što je pozitivno uticalo na mene. Redovno treniram. Jedina mana Los Anđelesa jeste to što se mnogo vremena provodi u autu, ali okean i dobra klima su odlična kompenzacija za gužvu u saobraćaju.

* Družite li se sa holivudskim zvezdama?

- Često se šalim da ću napisati knjigu po azbuci koga sam sve upoznala od javnih ličnosti. Živim u Holivudu i normalno je da poznajem slavne ličnosti. Dugo sam u ovom poslu, pa mi druženje sa njima na privatnim zabavama ili u pauzi tokom snimanja ne predstavlja ništa novo da bih imala sindrom fana, koji pada u nesvest svakog puta kada vidi filmsku zvezdu.

ZDRAVA HRANA* ŠTA vam nedostaje iz Srbije? - Bratić i dete od moje kume. Rastu brzo i žao mi je što ne mogu da vidim njihove promene. Od hrane - ništa. Već nekoliko godina se trudim da se hranim zdravo. Čak sam u Srbiju donela specijalne namirnice koje su mi potrebne za proteinske šejkove. Jedem sirovu hranu, salate poput spanaća i celera. Izbacila sam životinjske proteine i mleko. Toliko dugo sam van Srbije da mi je u Americi sve blisko.

* Postoji li srpski lobi u Holivudu?

- Slabo se družim sa Srbima. Ne znam ko su Srbi tamo, ali ima nekoliko kolega iz regiona sa kojima sam se srela u teretani. Mi stvaramo novi srpski lobi, iako su moji prijatelji pretežno Amerikanci.

* Jeste li upoznali popularnu glumicu našeg porekla i snahu Sofije Loren - Sašu Aleksander?

- Poznajem je, kao i njenog supruga režisera Eduarda Pontija i decu. Zanimljivo je to da se i njena majka zove isto kao moja - Dobrila. Videla sam se nekoliko puta i sa Mirom Furlan i Goranom Gajićem. Branka Katić i Rade Šerbedžija više nisu tamo, a sa Katarinom Radivojević se nisam srela. El-Ej je ogroman i da biste se družili sa ljudima koji žive u drugom kraju grada, morate da ugovorite viđanje mesec dana unapred.

* Posle gostujuće role u "Prikrivenim poslovima", hoćemo li vas videti u nekoj novoj američkoj seriji?

- Serije su trenutno san svakog glumca. Produkcija im je fantastična i odlično pišu scenarije. Opšta je pomama za serijom Breaking Bad, koja je čak kvalitetnija od mnogih filmova. Volela bih da se pojavim u tako zvučnom projektu. Početkom sledeće godine ću raditi pilot nove serije, pa ćemo videti.

* Vaše ime često se provlači kroz žutu štampu. Potresaju li vas tračevi?

- Nisam odrasla uz trač i nikada ga nisam upražnjavala kao vid zabave. Ne trošim mozak na ono što pišu tabloidi, koje i ne kupujem. Karijera mi je u startu krenula u dobrom smeru, a tračevi su bili i ostali propratni deo mog posla. Ne mogu od loših stvari da se zaštitim. Znam ko sam i šta sam, i radim na sebi. Nikada nisam pričala o privatnom životu i demantovala bilo šta, jer tako me je iskustvo podučilo.VENČANJE

U SERIJI "Larin izbor" Marija je glumila kneginju Anastaziju Popović. U jednoj epizodi nosila je venčanicu, i to Vere Vang. Mediji su pisali da je koštala 3.200 evra, ali gledaoci su videli da joj, makar na televiziji, nije donela sreću. Na pitanje kako zamišlja svoje venčanje, glumica odgovara:

- Za venčanje je najmanje bitna haljina i njena cena, iako su venčanice Vere Vang zaista predivne. Važno je šta osećate prema osobi sa kojom stupate u brak, kao i to na čemu se vaš odnos bazira. U zavisnosti od raspoloženja, nekada pomislim da će tom trenutku prisustvovati samo svedoci, a onda opet da bih mogla da imam zabavu koja će trajati tri dana, na nekom lepom udaljenom mestu gde će biti svi moji prijatelji, porodica, omiljeni muzičari i gde će se služiti najbolja hrana i piće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Veerghoen

02.11.2013. 23:40

Тачно се види „американизација“ у њеном понашању и одговорима. Као да је заборавила одакле је.