LEGENDARNI anarho pank bend "Oi polloi" iz Škotske početkom aprila stiže u Srbiju! U okviru trodnevne mini-turneje po našoj zemlji, "Oi polloi" će najpre nastupiti 2. aprila u Somboru u prostoru "Discont DIY", potom dan kasnije u novosadskom "Firči tink tenk studiju", i 4. aprila u klubu "Rok ordinacija" u Kraljevu.

- Kao zaista legendarni bend "Oi polloi" je imao ogroman uticaj na kraljevačke pank bendove iz devedesetih godina, koji su potom ostavili značajan pečat na prostoru bivše Jugoslavije, kao i na kompletnu ovdašnju alternativnu scenu. U Kraljevu će zajedno sa njima nastupiti lokalni pank heroji "Sedativ" i somborska pank atrakcija "Pestarzt". Biće to lepa prilika da svi zajedno uživamo u dobrom provodu i kvalitetnom koncertu za koji vlada veliko interesovanje - kaže jedan od organizatora Nikola Trifunović iz Kraljeva.

"Oi polloi" su do sada dva puta svirali u Srbiji, oba puta u Novom Sadu 2008. i 2012. godine. Bend je, inače, nastao sada već davne 1981. i iza sebe ima čak 17 objavljenih albuma, petnaestak EP izdanja, i posle nebrojano nastupa širom planete i dalje je veoma koncertno aktivan.