PORODICA kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 17. februara 2019. u Nemačkoj, posetila je danas, na prvu godišnjicu njegove smrti, večnu kuću legendarnog pevača i kompozitora. Oni su godišnjicu obeležili prošle subote, 8. februara, kada su na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana gde Šaban počiva, upalili sveće i položili cveće.

Šaulićeva udovica Gordana danas je na Šabanovom grobu ostavila veliko srce od belih hrizantema, simbola besmrtnosti, sa porukom "S ljubavlju, Goca". Godišnjicu smrti svog oca obeležila su i njegova deca - ćerka Sanela sa suprugom Batom Mirkovićem, druga ćerka Ilda, kao i sin Mihajlo. Na groblje je izašla i Šaletova kuma Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, harmonikaš Mirko Kodić, kompozitor Miša Mijatović, estradni menadžer Bane Obradović... Bilo je i mnogo anonimnog sveta koji je želeo da oda počast.


Pročitajte i:"Godina prođe, boli sve jače": Potresne reči Ilde Šaulić na godišnjicu smrti oca ŠabanaČlanovi porodice Šaulić danas su se oglasili na društvenim mrežama. "Godina prođe, dan nikako", napisao je Mihajlo, a njegova sestra Ilda je uz fotografiju sa pokojnim ocem napisala: "Godina prođe... Boli sve jače... Volim te, tata."

- Najtužnijih godinu dana je otkucalo... Čak 365 dana... Svakim danom smo sve ponosniji na tebe i svakim danom smo sve svesniji tvoje veličine. Ne postoje reči koje bi opisale ovozemaljsku tugu, i nikada neće ni postojati... jer si ti bio nešto nestvarno, nešto što se ne može dočarati. Nedostaješ svima i nedostajaćeš zauvek. I pamtićemo te po najlepšem osmehu. Mi te i dalje čekamo da nam dođeš po ponoći, ljudska veličino! Najveći si zauvek - napisala je udovica Goca.

Ona nije zaboravila da oda počast i Mirsadu Keriću, koji je poginuo zajedno sa Šabanom. Uz fotografiju Mirsada i Šabana, napisala je:


- Naravno, i naš najdraži Mirsad nikad neće biti zaboravljen i večno će ostati u našim srcima, baš onako kako ga je i Šaban voleo!

FFoto N. Živanović