Šaban Šaulić, kralj narodne muzike, tragično je nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći 17. februara prošle godine u Nemačkoj. Članovi porodice, kolege i prijatelji okupili su se danas u Aleji zaslužnih građana kako bi dali jednogodišnji pomen ovom legendarnom pevaču, koji je iza sebe ostavio brojne hitove narodne muzike po kojima ćemo ga pamtiti.

Nešto pre 11 časova na groblju se okupio veliki broj poštovalaca lika i dela Šabana Šaulića, oni koji su ga najviše voleli i oni koji su mu se divili. Njegova ćerka Sanela došla je među prvima.

Nekoliko minuta nakon Sanele stigli su Šabanov sin Mihajlo i pevačeva udovica Gordana, koja je nosila velike, crne naočare, ali nije mogla da sakrije suze i jecaje.

Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, kumovi i kolege Šabana Šaulića, nisu mogli da sakriju koliko su skrhani činjenicom da njega više nema, a čim su stigli na groblje, u zagrljaj im je pala Goca. Šabanova ćerka Ilda Šaulić stajala je sa strane, sa velikim crnim naočarima, koje su sakrivale suze, a sve vreme podršku joj je davao njen suprug Bojan.

Iako je njegov sin Mihajlo raskinuo veridbu sa Danijelom Mandić, ona je došla na Šabanov pomen, a kako se ranije pričalo i pisalo, kralj narodne muzike ju je obožavao jer je, kako je on govorio, "pametna, lepa, uspešna i lepo vaspitana".


pink.rs