Sramotu treba da oseća nasinik, a ne žrtva: Nataša Bekvalac ima poruku za Milana Gurovića

Novosti online

12. 12. 2019. u 19:53

Срамоту треба да осећа насиник, а не жртва: Наташа Беквалац има поруку за Милана Гуровића

foto P.Mitić

Njen slučaj je od početka do kraja bio javan, a ona je i posle svega nastavila da se bori za prava žena
Srbiju je potresla još jedna vest o porodičnom nasilju. Tanja Gurović, supruga bivšeg košarkaša Milana Gurovića, prijavila je svog muža policiji i optužila ga da ju je juče udarao pesnicom po glavi. Gurović je dobio krivičnu prijavu zbog napada na suprugu i maloletnu ćerku, a određen mu je pritvor do 48 sati.

- Državne institucije funkcionišu. Žene, prijavite porodično nasilje i tako zaštitite sebe, svoju decu, ali i sve ostale žene potencijalne žrtve - kaže pevačica Nataša Bekvalac, čiji je bivši suprug Luka Lazukić pravosnažno osuđen za krivično delo nasilja u porodici zbog fizičkog napada na nju u noći između 12. i 13. aprila 2018. godine.

Nataša Bekvalac smatra da je neophodno o nasilju govoriti javno i prijavljivati ga. Njen slučaj je od početka do kraja bio javan, a ona je i posle svega nastavila da se bori za prava žena pod sloganom "Nisi sama", apelujući da niko ne bi trebalo da trpi fizičko i psihičko maltretiranje.

- Strašno je koliko je nasilja prisutno unutar porodice i društva! Aposlutno je neophodno o tome javno govoriti. Većina žrtava ne prijavljuje nasilje upravo iz osećaja sramote od društva - kaže Nataša Bekvalac.

Nataša Bekvalac ističe da je nasilje nikada ne treba gurati pod tepih.

- Sramotu treba da oseća nasinik, a ne žrtva. Uglavnom je, kao po pravilu, obrnuto - upozorava Nataša Bekvalac.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Сурутка

12.12.2019. 22:09

И после се уда за Гуровића.Правда за Дачу.