NAKON što prvi put proba tabletu "ekstazi", šesnaestogodišnja devojčica umire na kućnoj žurki u novobeogradskim blokovima. Momak koji je prodao drogu samo "pokušava da preživi" u surovom okruženju. Ovom scenom počinje serijal "Grupa", koji prati tri različite grupacije - kriminalce, policajce i tinejdžere. Međusobno su isprepleteni i čvrsto povezani, dok plivaju u zajedničkom moru zločina. Prema rečima autora serijala Uroša Tomića, sve tri grupe su prikazane onakve kakve jesu.

- Nismo pravili nikakvu lažnu sliku, a opet ne možete snimiti sve, baš sve, kako jeste, jer je to onda dokumentarni film. Ipak je ovo igrana forma. Priča ima jaku sociološku poruku - kaže za "Novosti" Uroš Tomić.

U seriji od 11 epizoda, koju ćemo gledati nedeljom na RTS 1, Igor Benčina tumači iskusnog policijskog inspektora koga istraga dovodi do maloletnika koje su sitni dilerski poslovi uvukli u mnogo opasniju igru. U mladoj glumačkoj postavi videćemo Ivanu Zečević, koja igra Petru, hrabru devojčicu koja se bori kroz život.

- Ovo je prva serija koja je pogodila srž i u kojoj će se mladi odmah prepoznati. Ništa nije ulepšano. "Grupa" je moj prvi veliki projekat. Najviše sam snimala sa Markom Milivojevim, Denisom Murićem, kao i sa Brankom Katić. Brankin sam obožavatelj odmalena. Od nje sam mnogo naučila, posvetila se tome da mi pomogne i zahvalna sam joj na tome - istakla je Ivana.

PROČITAJTE I: Upravo na TV Pink počinje istorijski TV spektakl - serija “Crveni mesec”

Njen partner u seriji je reper Mili, kome je ovo prva uloga.

- Spontano mi je došla gluma. Nisam školovan za to, ali imam to nešto u sebi, što pokazuje da verodostojno oslikavam lik koji tumačim. On često zbog nepromišljenosti upada u neverovatno glupe situacije, ali nije loš već jednostavno povodljiv - rekao je Mili, i dodao da je najveći problem to što mladi rade neke loše stvari kako bi se dokazali u društvu.

Jednu od inspektorki, koja ulazi u trag svim kriminalcima, tumači Tijana Marković.

- Ovo nije bilo kakva kriminalistička serija, već realistična priča o sadašnjem trenutku - kaže Tijana.

Među glumačkom ekipom videćemo Vojina Ćetkovića, Nelu Mihailović, Bojana Žirovića, Pavla Mensura, Denisa Murića i mnoge druge.


LEKCIJE ZA RODITELjE

PRODUCENT Dragan Đurković je objasnio da je ideja ove priče pomalo i socijalna.

- Reč je o deci koja lako prihvataju da je dilovanje jedan od poslova koje može da radi bilo ko. Probaćemo da ovom serijom ukažemo i roditeljima i deci da to nije šala. Ona nudi određene načine na koje će oni moći da pametno sagledaju sve to. U našoj priči nema glupih ljudi, samo ih je situacija dovela u te pozicije da moraju da odigraju to što igraju.