NOVA SERIJA RTS GRUPA: Surova istina o tinejdžerima

T. Mirković

09. 10. 2019. u 12:58

НОВА СЕРИЈА РТС ГРУПА: Сурова истина о тинејџерима

Naporan rad gotov Foto K. Mihajlović

"Novosti" na pretpremijeri serije RTS "Grupa"

NAKON što prvi put proba tabletu "ekstazi", šesnaestogodišnja devojčica umire na kućnoj žurki u novobeogradskim blokovima. Momak koji je prodao drogu samo "pokušava da preživi" u surovom okruženju. Ovom scenom počinje serijal "Grupa", koji prati tri različite grupacije - kriminalce, policajce i tinejdžere. Međusobno su isprepleteni i čvrsto povezani, dok plivaju u zajedničkom moru zločina. Prema rečima autora serijala Uroša Tomića, sve tri grupe su prikazane onakve kakve jesu.

- Nismo pravili nikakvu lažnu sliku, a opet ne možete snimiti sve, baš sve, kako jeste, jer je to onda dokumentarni film. Ipak je ovo igrana forma. Priča ima jaku sociološku poruku - kaže za "Novosti" Uroš Tomić.

U seriji od 11 epizoda, koju ćemo gledati nedeljom na RTS 1, Igor Benčina tumači iskusnog policijskog inspektora koga istraga dovodi do maloletnika koje su sitni dilerski poslovi uvukli u mnogo opasniju igru. U mladoj glumačkoj postavi videćemo Ivanu Zečević, koja igra Petru, hrabru devojčicu koja se bori kroz život.

- Ovo je prva serija koja je pogodila srž i u kojoj će se mladi odmah prepoznati. Ništa nije ulepšano. "Grupa" je moj prvi veliki projekat. Najviše sam snimala sa Markom Milivojevim, Denisom Murićem, kao i sa Brankom Katić. Brankin sam obožavatelj odmalena. Od nje sam mnogo naučila, posvetila se tome da mi pomogne i zahvalna sam joj na tome - istakla je Ivana.

PROČITAJTE I: Upravo na TV Pink počinje istorijski TV spektakl - serija “Crveni mesec”

Njen partner u seriji je reper Mili, kome je ovo prva uloga.

- Spontano mi je došla gluma. Nisam školovan za to, ali imam to nešto u sebi, što pokazuje da verodostojno oslikavam lik koji tumačim. On često zbog nepromišljenosti upada u neverovatno glupe situacije, ali nije loš već jednostavno povodljiv - rekao je Mili, i dodao da je najveći problem to što mladi rade neke loše stvari kako bi se dokazali u društvu.

Jednu od inspektorki, koja ulazi u trag svim kriminalcima, tumači Tijana Marković.

- Ovo nije bilo kakva kriminalistička serija, već realistična priča o sadašnjem trenutku - kaže Tijana.

Među glumačkom ekipom videćemo Vojina Ćetkovića, Nelu Mihailović, Bojana Žirovića, Pavla Mensura, Denisa Murića i mnoge druge.


LEKCIJE ZA RODITELjE

PRODUCENT Dragan Đurković je objasnio da je ideja ove priče pomalo i socijalna.

- Reč je o deci koja lako prihvataju da je dilovanje jedan od poslova koje može da radi bilo ko. Probaćemo da ovom serijom ukažemo i roditeljima i deci da to nije šala. Ona nudi određene načine na koje će oni moći da pametno sagledaju sve to. U našoj priči nema glupih ljudi, samo ih je situacija dovela u te pozicije da moraju da odigraju to što igraju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Милош

09.10.2019. 16:58

Copy Запад, paste Србија. Каква је то јака порука ако снимаш кало јесте? Могу мислити какав је садржај, навикао сам вњћ кд тих "реалиста". Што не пошаљете поруку какви ТРЕБА да буду? А не само да скандализујете и њих и нас.