Iz srca Srbije za ruske gledaoce

T. Mirković

utorak, 10. 09. 2019. u 20:41

Из срца Србије за руске гледаоце

Hotel „Eleon“

Ruska serija "Kuhinja" i njen spin-of "Hotel Eleon" ostvarile su ogromnu gledanost i ušle u domove širom Ruske Federacije, ali i Srbije

RUSKA serija "Kuhinja" i njen spin-of "Hotel Eleon" ostvarile su ogromnu gledanost i ušle u domove širom Ruske Federacije, ali i Srbije. Sada sledi nastavak ove duhovite hotelske priče, ali radnja se ovog puta odvija u - srpskoj prestonici. Ljubavni par, koji je sudbina razdvojila, Pavel Arkadijevič i Daša Kanajeva, ponovo se sreću u filmu i seriji od tri epizode "Hotel Beograd". Kako će se ova veza razvijati saznaćemo sledeće godine, kaže za "Novosti" Miloš Biković, producent i glavni glumac.

- Ovaj projekat je nastao kao kompromis. Dijana Požarska (Daša Kanajeva) i ja odlučili smo da prestanemo da igramo u seriji "Hotel Eleon" zato što smo kao glumci želeli da igramo u različitim projektima. Tada sam došao na ideju da ponudimo nešto novo ruskom tržištu. Predložili smo da se nastavak franšize odvija u Srbiji, kako bismo promovisali našu kulturu i zemlju kao turističku destinaciju - kaže Biković koji tumači Pavela, pola Srbina - pola Rusa, nezrelog i neodgovornog mladića. - U "Hotelu Eleon" on odlazi u Beograd i sada ga zatičemo kao vlasnika hotela, koji mu je poklonila tetka da bi mu omogućila životne okolnosti u kojima može da sazri.

Snimanje "Hotela Beograd" počelo je pre 10 dana, što je ponovo dovelo rusku zvezdu Dijanu Požarsku u Srbiju. - Veoma mi je drago što sam se vratila ovde. Sve mi se veoma dopada, ljudi su divni, kao i srpski jezik - istakla je Dijana. - Sa Milošem Bikovićem sam navikla da radim, već smo uigran tandem, a snimala sam i sa Miodragom Radonjićem. Svi su veoma profesionalni.

Pročitajte još - "MA VI STE ŠAMPIONI": Ukrajina zabranila Milošu Bikoviću ulazak u zemlju, evo i zašto (FOTO)

Producent i glavni glumac Miodrag Radonjić tumači Srećka, koji sa sela dolazi u grad gde se bavi raznim poslovima kako bi preživeo. - Moj lik govori ruski jezik u filmu onako kako ga ja govorim privatno - bez padeža i sa vrlo slabim poznavanjem gramatike. - kaže Radonjić. - Čast mi je što radim sa rediteljem kao što je Konstantin Statskij, koji režira ovaj film. Izuzetno je iskusan, radio je na Netfliksu i HBO u dve serije. U filmu i seriji, koji ćemo nakon bioskopa gledati na kanalu Superstar, igraju i Ljubomir Bandović, Žika Todorović, Jelisaveta Orašanin, Predrag Damjanović, Jakov Jevtović, Boris Dergaćov. Partneri projekta su Grad Beograd i "Telekom Srbija", a kroz Fondaciju "Sačuvaj osmeh", producentske kuće "Arhangel studios", deo sredstava će biti odvojen za podršku organizaciji "Dečije srce", koja se bavi pružanjem pomoći deci ometenoj u razvoju.

Biković, Požarska i Radonjić / Foto K. Mihajlović


PO UZORU NA KUSTURICU

ZA FILM i seriju "Hotel Beograd" scenario su pisali ruski autori, koji su radili na projektima "Kuhinja" i "Hotel Eleon". - Doveli smo tu ekipu scenarista, pre godinu dana, u Beograd, kako bismo im mi približili Srbiju. Oni su navikli na mentalitet opisan u filmovima Emira Kusturice - na nepredvidivost, spoj apsurdnog i nemogućeg. Tako da se s jedne strane oslanjamo na tu predrasudu, ali se trudimo i da prikažemo onaj deo Srbije koji je evropski, lep, mlad, nasmejan - kaže Miloš Biković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije