Srpska šljivovica za Amerikance

V. M. P.

subota, 04. 05. 2019. u 12:32

Српска шљивовица за Американце

Foto Instagram/kkostbar

Američki muzičar i producent Vilijam Dejvid Bili Guld toliko je opčinjen našom zemljom, da je nedavno pokrenuo sopstveni brend rakije šljivovice "jebiga"

AMERIČKI muzičar i producent Vilijam Dejvid Bili Guld (56), najpoznatiji kao osnivač i bas gitarista grupe "Fejt no mor", obožava Srbiju i Beograd, gde je često dolazio inkognito i trudio se da ostane neupadljiv i uklopi se u publiku, kao na primer, krajem jula 2002. na koncertu slavnog "Motorheda" na stadionu Tašmajdan. Toliko je opčinjen našom zemljom, da je nedavno pokrenuo sopstveni brend rakije šljivovice "jebiga", koja se uvozi iz Srbije, a prozvodi se u okolini Kraljeva. Trenutno je distribucija šljivovice u Americi moguća samo na teritoriji Kalifornije, ali se Guld nada da će uskoro moći da se nabavi u čitavoj zemlji.

- Balkan je svuda - poručuje Bili Guld, koji uz rakiju mnogo voli i grupu "Dubioza kolektiv", čiju majicu često nosi (na slici). - Za početak smo distribuirali ukusnu srpsku šljivovicu "prva", a vrlo brzo ćemo uvesti još nekoliko vrsta voćnih rakija.

Pročitajte još - Šljivovicom čuvaju tradiciju

Podsetimo, popularni rokeri iz San Franciska su 1998. zamalo uspeli da dođu u Srbiju, ali je koncert bio otkazan. "Fejt no mor" je bio jedan od retkih bendova koji je Srbiji pružio podršku tokom NATO agresije 1999. U Srbiju su, konačno, zvanično došli 2010, na festival "Egzit", a pred jedini koncert u Beogradu, 2012. na Ušću, na "Belgrejd koling" festivalu, Guld je poručio našoj publici na čistom srpskom jeziku:

- Srbijo, donosimo buku, možete doneti rakiju!Pratite nas i putem iOS i android aplikacije