U SKLOPU velikog jubileja - 60 godina televizije u Srbiji, u četvrtak i petak na beogradskom stadionu "Tašmajdan" biće održani besplatni koncerti, u organizaciji RTS. Ulaznice su već "planule", ali oni koji nisu uspeli da dođu do karata moći će da uživaju u spektaklu u direktnom prenosu na RTS 1 (20.00).

Uz ansamble muzičke produkcije RTS, Hor i Simfonijski orkestar, "Big bend", "Kolibre", "Dečji hor", prve večeri na sceni "Taša" naći će se najveće zvezde klasične i zabavne muzike, uz poznate glumce. Učestvuju Stefan Milenković, Bela Mavrak, Aleksandar Sedlar, Bora Dugić, Bisera Veletanlić, Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Đorđević, Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Željko Joksimović, Robert Pešut Manjifiko, Slobodan Ninković, Ivan Bosiljčić... Dirigent programa je Bojan Suđić, a gosti Vojkan Borisavljević i Vojislav Bubiša Simić. Operska diva Jadranka Jovanović, koja će u četvrtak veče uz Simfonijski orkestar RTS pevati najpoznatije arije klasične muzike, ističe da je ovo za nju veoma emotivan i poseban događaj jer su najznačajniji trenuci u njenoj karijeri bili vezani upravo za RTS.

Pročitajte još - Tozovac: Imam još 30 hitova u koje ne veruju

- Činjenica da televizija u Srbiji postoji 60 godina, trebalo bi da izazove divljenje, uvažavanje i poštovanje kod svakog građanina Srbije - kaže, za "Novosti", Jadranka Jovanović. - Najvrednije i najvažnije bili su, pre svega, ljudi koji su svako u svom domenu stvarali na televiziji i ostavili veliki trag. Mnogi su tu uklesali rad, kreativnost, hrabrost, znanje, požrtvovanost, a naročito svest o edukaciji. Trebalo bi da se vratimo svemu što zaslužuje poštovanje. Nažalost, danas se na sve gleda sa podsmehom i omalovažavanjem. Za mene je ovo poseban jubilej jer je moj kompletan umetnički život vezan prvenstveno za RTS. Kada sam prvi put nastupala sa Hozeom Karerasom 1991. u Rimu, bila sam gost nacionalnog Dnevnika. Bila sam prva osoba iz klasične muzike koja je na RTS imala šou-program, a u seriji "Moj rođak sa sela" i glumački debi.

Koncert koji će se održati u petak biće u znaku 60 najlepših narodnih pesama koje će pevati velikani narodne, izvorne i popularne muzike, Lepa Lukić, Merima Njegomir, Jelena Tomašević, Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Zvonko Bogdan, Radiša Urošević, Haris Džinović, Aleksandar Ilić, Biljana Jeftić, Dragica Radosavljević Cakana, Danica Krstić, Milan Topalović Topalko, Slavko Banjac... Legendi naše narodne muzike Predragu Živkoviću Tozovcu, koji će takođe zapevati, biće uručena nagrada "Zlatni mikrofon" Radio Beograda za višegodišnji rad, stvaralaštvo i doprinos kvalitetu.