Srpski stonsi na Nišavi

V. M. P.

30. 06. 2016. u 10:16

Srpski "Roling stonsi", kako često nazivaju jedan od naših najboljih i najdugovečnijih rok bendova "Riblju čorbu", održaće koncert 8. jula na Niškoj tvrđavi

Српски стонси на Нишави

SRPSKI "Roling stonsi", kako često nazivaju jedan od naših najboljih i najdugovečnijih rok bendova "Riblju čorbu", održaće koncert 8. jula na Niškoj tvrđavi. Bas gitarista Miša Aleksić za "Novosti" kaže da "Čorba" dugo nije imala pravi rokerski koncert u Nišu i obećava da će svirati dva i po sata.

- Poslednji put smo u Domu vojske u Nišu svirali anplagd koncert, a kako Niška tvrđava ima odličnu akustiku, može da se napravi dobar zvuk - rekao nam je Aleksić. - Biće super, ambijent je fantastičan, uzeli smo još bolje ozvučenje, a imamo informaciju da će vreme te noći biti toplo. "Čorba" je davno svirala na Tvrđavi i zaista se svi radujemo ovom nastupu kao mala deca. Spremamo spektakl koji će sigurno trajati 2,5 sata. Borina želja je da se deo prihoda od ulaznica odvoji za azil za nezbrinute životinje u Nišu.

"Riblju čorbu" očekuje radno leto. Već sutra sviraju na "Pivo festu" u Banjaluci, a posle Niša slede koncerti u Kratovu, Ohridu, na "Aero festu" u Kraljevu, "Park festu" u Užicu, Đurđevu, Grockoj, dok u avgustu nastupaju na Saboru trubača u Guči i Zaječarskoj gitarijadi.

- Što se Guče tiče, sviraćemo rokenrol - veli Miša. - Trubači i rokenrol dobro idu zajedno, Bregović je to prvi provalio.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije