PROŠAO GOLGOTU: Ovako su Albanci napali srpskog sveštenika koji je išao na karaulu Košare (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2020. u 17:39

SVEŠTENIK iz okoline Beograda, uz velike muke, obišao je karaulu Košare i održao pomen svim stradalim srpskim vojnicima u ratu 1999. godine.

ПРОШАО ГОЛГОТУ: Овако су Албанци напали српског свештеника који је ишао на караулу Кошаре (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Da daju pomen uz sveće i vino, na samoj karauli koja je simbol junačke borbe srpske vojske u odbrani zemlje protiv terorista OVK i NATO, pokušavali su u više navrata i ranijih godina, ali ih je svaki put sprečavalo lokalno stanovništva. Međutim, kada su nedavno pročitali tekst o odlasku reporterke "Novosti" na karaulu, to ih je ohrabrilo.

Kako je ispričao za Novosti, put ka Košarama, ali i u povratku nije bio nimalo lak.

Videvši srpske tablice, Albanci su, kako tvrde, pokušavali da ih izguraju sa puta, gađali ih kamenicama, ali se oni nisu obazirali. Nekoliko metara od Junika, zaustavili su kola i dalje nastavili, uz, kako kažu, Božiju pomoć.

- Nenad nas je ostavio ispred Junika, nas dvojica smo istrčali iz automobila uz dogovor da se on vrati do Dečana, pa da po nas dođe kad sve završimo. U startu je sve krenulo po zlu. Prvo zato što niko nije hteo da nas vozi do karaule. Zatim smo promašili skretanje za selo Batuša, pa smo prošli kroz još četiri sela kroz koja su nas svi gledali i odmeravali kao na skeneru. Kada smo shvatili da smo promašili selo, vratili smo se nazad, možda nekih 7-8 kilometara. Već smo ljudima postali sumnjivi, a pošto u manastiru nismo mogli da prespavamo zbog kovida, jer su posete zabranjene, spavali smo u autu i baterije na telefonu već su nam bile skoro prazne - priča za naš list Miloš, sveštenik iz okoline Beograda.

Celu ispovest sveštenika čitajte u štampanom izdanju "Večernjih novosti".

ZABRANjENO PREUZIMANjE FOTOGRAFIJA, TEKSTA, VIDEO-SNIMKA BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili