KADA JE ČUO DA IDE U KLANICU KRENULE SU MU SUZE: Potresna priča o jednom magarcu zahvaljujući dobrim ljudima doživela je obrt! (VIDEO)

Novosti online

05. 09. 2021. u 21:44

„ZOO kutak“ u Kamenici postao je ovih dana bogatiji za još jednog stanovnika – magarca kojeg je vlasnik hteo da proda klanici jer više nije mogao da ga čuva.

КАДА ЈЕ ЧУО ДА ИДЕ У КЛАНИЦУ КРЕНУЛЕ СУ МУ СУЗЕ: Потресна прича о једном магарцу захваљујући добрим људима доживела је обрт! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Udruženje „Zoo planet“ otkupilo je magarca zahvaljujući donacijama građana, a predsednik tog udruženja „Zoo planet“ Dušan Stojanović je rekao da je to bilo možda i najdirljivije spašavanje jedne životinje od kako „Zoo kutak“ postoji.

- Kada je vlasnik rekao da, ukoliko magarca ne otkupimo, već sutradan odlazi na klanicu, podigao je glavu, pogledao me i počeo da njače. Prišao mi je, naslonio glavu na stomak i krenule su suze. Te njegove suze mi nisu dozvolile da ga ostavim. Čekao je da krenemo, naslonjen na mene. Magarca smo odmah pokupili, a vlasnika sam zamolio da odložimo plaćanje jer u tom trenuktu nismo imali para - kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, magarac je celim putem plakao i prestao je tek kad su stigli u „Zoo kutak“.

Foto: Printskrin

- Zahvaljujući građanima mi smo sakupili novac potreban za otkup. Bilo je potrebno 250 evra, a mi smo roku od 48 sati prikupili i više nego što je bilo potrebno i mnogo se zahvaljujemo zbog toga svim građanima. Novac koji je preostao nakon otkupa rekonstuisaćemo prostor namenjen magarcima. Trenutno imamo pet magaraca i do zime će imati novi prostor - rekao je Stojanović.

On je kazao da se rečima ne mogu opisati trenuci kako životinja reaguje kada oseti da može da bude spašena.

Stojanović je rekao da se na video snimku može videti kako je izgledalo spašavanje magarca i ljudi se mogu uveriti da i životinje plaču.

Magarac koji je spašen sada je miljenik svih volontera u „Zoo kutku“, a veoma je mirna i umiljata životinja koja bez straha prilazi svim posetiocima.

(Niške vesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili