SINIŠA MALI O ĐILASU: NJegov "najveći projekat" 303 isečena platana u Bulevaru kralja Aleksandra

Novosti online

24. 04. 2021. u 16:17

MINISTAR finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali rekao je danas da je ironija što je najveći lopovski projekat za vreme vlasti Dragana Đilasa, rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra, nešto čime se njegov portparol Dušan Nikezić i on danas najviše ponose.

СИНИША МАЛИ О ЂИЛАСУ: Његов највећи пројекат 303 исечена платана у Булевару краља Александра

Foto: Tanjug/Rade Prelić

-  U jednoj stvari jeste u pravu Dušan Nikezić, a to je da je da je Bulevar kralja Aleksandra odličan primer kako se gradilo za vreme Dragana Đilasa! Projekat koji je pratio najveći broj afera, u kome je Državna revizorska institucija našla brojne propuste, I koji je koštao čak pet miliona evra nego što je prvobitno planirano. Ne zaboravite i da je reč o skupom kreditu koji smo mi posle uspešno reprogramirali i smanjili kamatu za duplo. Projekat u kom su prekršeni Zakon o javnim nabavkama i Zakon o budžetskom sistemu je nešto čime se Draga Đilas danas ponosi! Pitam ga, da li je ponosan i što je njegov najbliži saradnik zbog rekonstrukcije tog bulevara završio u zatvoru? A da ne zaboravio i 303 isečena platana zbog čega su se svi Beograđani digli na noge… Tako da – to jeste odličan primer kako se gradilo za vreme Dragana Đilasa!

Mali kaže i da je neverovatno da Đilas i Nikezić danas porede rekonstrukciju jedne ulice u dužini od 2,5 km, sa mrežom auto-puteva koja se trenutno gradi u Srbiji.

-  Oni se ponose što su rekonstruisali 2,5 km jedne ulice, a mi ćemo do kraja ove godine imati čak 8 auto-puteva u izgradnji. Gradimo i modernizujemo železnicu, kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda… A njima je uspeh jedan bulevar, koji prati toliko afera da Beograđani i danas plaćaju zbog njihovog lopovluka – zaključuje ministar Siniša Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)