STEFANOVIĆ ČESTITAO DAN VOJSKE: Svojom hrabrošću i predanim radom činite Srbiju bezbednom i sigurnom zemljom!

Novosti online

23. 04. 2021. u 08:28

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije. U čestitci ministra Stefanovića se kaže:

СТЕФАНОВИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈСКЕ: Својом храброшћу и преданим радом чините Србију безбедном и сигурном земљом!

Foto: V. N.

U čestitci ministra Stefanovića se kaže

„Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije.

Na hrišćanski praznik Cveti, 23. aprila 1815. godine podignut je Drugi srpski ustanak. Danas proslavljamo više od dva veka od kada su naši preci pokazali i dokazali da Srbiju niko i ništa ne može slomiti.

I u godini za nama, pokazali ste da dostojno koračate stazama naših predaka i časno nosite vojničku uniformu. Bezuslovna ljubav prema otadžbini, nesebična predanost, vrhunska obučenost i marljivi rad vaše su osobine zbog kojih zaslužujete svako divljenje i poštovanje.

Suočili ste se i sa epidemijom COVID 19 odvažno i srčano, baš kao i sa elementarnim nepogodama i drugim nepredviđenim situacijama pre, i još jednom dokazali da za vas ne postoji prepreka u vašoj nameri da pomognete svom narodu. Neprijatelj je ovog puta bio drugačiji, ali vas to nije sprečilo da, kao i uvek, budete na pravom mestu i u pravo vreme, svuda gde je situacija najteža i gde ste najpotrebniji svom narodu.

Zato će država na čelu sa predsednikom i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da investira u vas i u opremanje i modernizaciju Vojske Srbije i u poboljšanje životnog standarda vas i vaših porodica.

Vi svojom hrabrošću i predanim radom činite Srbiju bezbednom i sigurnom zemljom. Štitite je od svakog zla i činite je stabilnim i prosperitetnim mestom za život svih građana.

Ponosan što sam deo sistema koji čine tako izuzetni ljudi, čestitam vam praznik uz želju da nastavimo da gradimo bolju budućnost i još lepšu Srbiju za našu decu.“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)