BLINKEN PORUČIO KURTIJU: Nastavi dijalog bez odlaganja

Tanjug

08. 04. 2021. u 16:16

БЛИНКЕН ПОРУЧИО КУРТИЈУ:  Настави дијалог без одлагања

Foto: EPA

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken uputio je pismo premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju u kome traži da Priština bez odlaganja učestvuje u procesu dijaloga sa Beogradom, uz posredstvo Evropske unije i uz podršku Sjedinjenih Američkih Država.

U pismu koje je prištinskim medijima prosledio kabinet Kurtija, stoji da Blinken smatra da bi centralna tema sporazuma sa Beogradom trebalo da bude uzajamno priznavanje, što je prema njegovom mišljenju "od suštinske važnosti za napredak Kosova na putu ka EU".

Blinken je u pismu čestitao Kurtiju formiranje nove vlade i pozdravio njegovu nameru da se bori protiv korupcije i ojača vladavinu prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dani Kovac

08.04.2021. 19:47

Citat:Blinken smatra da bi centralna tema sporazuma sa Beogradom trebalo da bude uzajamno priznavanje Komentar: e pa, kad SRB je spremna za to, bice i pregovora..

BOGDAN

09.04.2021. 06:45

IMPERIJALISTIMA NIJE POTREBNA TERITORIJA AKO NE MOZE DA SE EKSPLOATISE.NOVAC KOJI SU IMPERIJALISTI ULOZILI ZA VREME BOMBARDOVANA SRBIJE I TROSKOVI DOSADSNE OKUPACIJE VREME JE DA SE ISKESIRA-NAPLATI.