PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO: Krećemo u veliku kampanju, krajem sledeće nedelje ću se vakcinisati

Novosti online

18. 03. 2021. u 20:10

PREDSEDNIK Srbije je večeras u gostovanju na RTS-u najavio da od 01. aprila kreće kampanja za vakcinaciju.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НАЈАВИО:  Крећемо у велику кампању, крајем следеће недеље ћу се вакцинисати

Foto: Printskrin/RTS

Vučić je najavio da će od 1. aprila obići najmanje 50 opština kako bi promovisao vakcinaciju.

- Odložio sam vakcinaciju, imamo manjak vakcina, verujem da ću krajem sledeće nedelje ići da se vakcinišem, ili Žagubica, ili Merošina ili Rudna Glava. U jednom mestu se čak 300 ljudi vakcinisalo, malo mesto. Kada kažem manjak, ne mislim da nedostaje, za 10 dana imaćemo mnogo vakcina. Nećemo da dajemo prvu vakcinu a da nismo sklonili drugu vakcnu za sve, ne igramo se sa tim. Želim da svi dobiju revakcinaciju. Doći će ruska vakcina, Kovaks krajem marta "Astra Zeneku", verujem 1. ili 2. aprila novih milion kineskih vakcina. To smo danas potpisali. Prvi put sam video da u Beogradu, ne smem da kažem pada, se stabilizuje situacija, u centralnoj Srbiji divlja. Mislim da smo na visokim brojevima, ali se u Beogradu dan i po stabilizuje. Kad pogledate procenat vakcinecije, procenat je veliki u Beogradu - rekao je predsednik.

- Imaćemo oko 1.300.000 vakcina rekao je predsednik.

Predsednik je večeras objavio i da poslednji brojevi u prestonici pokazuju da se epidemiološka kriva u Beogradu zaravnjuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

Mijo

19.03.2021. 07:33

Svako od nas treba da primi vakcinu i podržavam to bez vakcine nema napretka jedino tako ćemo pobediti ovaj opaki virus. Zahvalan sam Vučiću na svemu što je uradio za našu zemlju.