PUTIN SPASAVA SRBIJU ZAPADNOG PRITISKA! Zaharova jasno poručila: Ne forsirajte veštačke rokove za postizanje sporazuma

Novosti online

26. 02. 2021. u 15:47

ПУТИН СПАСАВА СРБИЈУ ЗАПАДНОГ ПРИТИСКА! Захарова јасно поручила: Не форсирајте вештачке рокове за постизање споразума

Foto: EPA

RUSIJA poziva da se ne forsira postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Smatramo da su pokušaji da se takozvana konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine forsira, ubrzava nekakvim veštačkim rokovima – destruktivni. Najvažnije je da se pronađe stabilna, održiva opcija koji će, između ostalog, biti prihvaćena i u javnosti - rekla je Zaharova.

Foto: EPA

Prema njenim rečima, proces rešavanja kosovskog problema bez realizacije već postignutih sporazuma osuđen je na zastoj. 

- Podržavamo dijalog Beograda i Prištine s ciljem rešavanja kosovskog problema pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja mora savesno i nepristrasno izvršavati svoje posredničke funkcije, koje su joj poverene odlukom Generalne skupštine UN - istakla je portparolka.

Kako je dodala, Rusija je zabrinuta i zbog radikalizacije retorike kosovskih Albanaca nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

- Izaziva zabrinutost retorika kosovskih Albanaca nakon pobede na vanrednim parlamentarnim takozvanim 'izborima' - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva se nada da će specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak uspeti da postigne napredak u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)