OSVOJIĆEMO SVIH DESET MANDATA: Predstavnici Srpske liste u kosovskom pomoravlju

D. ZEČEVIĆ

11. 02. 2021. u 22:10

ОСВОЈИЋЕМО СВИХ ДЕСЕТ МАНДАТА: Представници Српске листе у косовском поморављу

Foto: Srpska lista

SRPSKA lista će najverovatnije na izborima 14. februara u nedelju osvojiti svih deset mandata.

To je potreba ne zbog samih mandata već zbog potrebe da ne bismo dozvolili nekima da ponovo trguju glasovima Srba . Samo jedan momenat koji se dogodio u prošlosti, kada su neki Srbi glasali za prestanak nadgledane nezavisnosti, uskratio je Srbima mnoga prava i mogućnost da koriste mehanizme međunarodne zaštite , zbog čega ističem da je jako važno ko će zastupati Srbe u kosovskim institucijama i ko će štititi njihove interese u ovim institucijama uz punu saradnju sa našom državom Srbijom i našim predsednikom. Da činimo sve što smo u mogućnosti u odbrani naših interesa ali i olakšamo našem predsedniku da odbrani ono ono što treba.

Ovo je danas u Klokotu rekao Dalibor Jevtić potpredsednik Srpske liste koji je sa predstavnciima ove liste obišao kosovsko pomoravlje. On je tom prilikom odgovorio političkim oponentima koji su kritikovali Srpsku listu govoreći da navodno “vodi prljavu kampanju” da je ova lista pokazala odgovornost više nego svi ostali politički subjekti tokom ove predizborne kampanje poštovanjem mera zaštite.

- Suštinski je za nas najvažnije zdravlje ljudi jer sve ostale probleme možemo zajednički da rešavamo. Odgovornost se pokazuje delima a ne rečima. Naša dela pokazuju šta i koliko smo uradili -rekao je Jevtić prilikom posete višečlanih porodica Savić Simić i Perić kojima je Ministarstvo za povratak u prethodnom periodu pomagalo.

Jevtić je tom prilikom podvukao da ne može biti prljava kampanja u kojoj s epomaže socijalno ugroženim porodicama ali i to što se pomažu škole, grade i renoviraju školski objekti i ambulante..

- Zato ćemo uz podršku naše države Srbije da snažno i složno rešavamo probleme u cilju opstanka i ostanka našeg naroda na ovim prostorima - rekao je Jetić u kosovskom pomoravlju.

Slavko Simić, načelnik kosovsko mitrovačkog okruga poručio da je Srpska lista kičma srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da svaki Srbin na Kosmetu zna da se uvek može da se osloni na ovu listu koja se bori za prava svog naroda i njegovu budućnost na ovim prostorima.

- Postali smo snažni politički kolektiv koji se bori za svoja prava, isinu, slobodu i budućnost naše dece na ovim prostorima -istakao je Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SvenSrb

12.02.2021. 00:02

Albanci koji su došli na Kosovo. Dosta su bili nek se vrate u svoju Albaniju. Nema im više Kuma da ih čuva i drži tamo? Od onih 300.000 što su dočli. Nazad dostaje. Nemožete otimati Svetu Srpsku Zemlju. Njihova Deca koja su rođena na Kosovu. To je prva generacia treba da sve Vrati u Svoju dedovinu Albaniju. A Albanija mora dati izlaz Srbiji na More. To je februarska 1917 god. Odluka Cara Karla. To se mora izvršiti??? Samo Šiptari mogu da budu na Kosovu? Albanci napolje.