DVADESET TABLETA NAJBOLJIM ĐACIMA: Predstavnici Srpske liste posetili školu u Lapljem selu (FOTO)

D.Zečević

09. 02. 2021. u 16:12

PREDSTAVNICI Srpske liste, Načelnica Školske uprave Jasmina Dedić, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i predsednik Skupštine grada Prištine Ljubinko Karadžić posetili su danas renoviranu osnovnu školu u Lapljem selu gde su najboljim učenicima i deci iz socijalno ugroženih porodica podelili tablet računare.

ДВАДЕСЕТ ТАБЛЕТА НАЈБОЉИМ ЂАЦИМА: Представници Српске листе посетили школу у Лапљем селу (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Tom prilikom vredne poklone dobilo je dvadeset učenika ove ali i Gimnazije i Ekonomske škole koje se nalaze u istoj zgradi.

- Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i ljudima koji predstavljaju srpski narod u kosovskim institucijama , privremenom organu i Kancelariji za KiM ni jedna škola koja radi po planu i programu ministarstva prosvete Republike Srbije nije nesređena. U svakoj je nešto uloženo tako da je mislim budućnost svetla na ovom prostoru i to je ono što moramo da obezbedimo našim potomcima. Obrazovanje je jedna od najjačih institucija i jedan od stubova društva  i vredi ulagati u obrazovanje-kazala je Dedić u Lapljem Selu, dok je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ponovio da u obrazovanju leži budućnost srpskog naroda na ovom prostoru.

-Danas se nalazimo u jednom potpuno renoviranom objektu škole u Lapljem Selu. Pored ove mi smo rekontruisali školu „Kralj Milutin“ u Gračanici i „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici. Na svakom koraku je primetno da ulažemo u infrastrukturu da poboljšavamo uslove u školama za našu decu. Naša deca ne smeju da oskudevaju ni u jednom segmetu-istakao je Popović dodajući da će se sa infrastrukturnim ulaganjima nastaviti i u narednom periodu.On je takođe najavio i da očekuje skoro otvaranje Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu kao i nove škole u Suvom Dolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave