POBEDIO MILORAD SIMIĆ: Prvo Bogojavljensko plivanje na Majevici (FOTO)

B. Milošević

19. 01. 2021. u 15:23

ŠESNAESTOGODIŠNjI Milorad Simić iz Donjeg Zabrđa kod Ugljevika,pobednik je u plivanju za Časni krst koje je ove godine po prvi put organizovano na jezeru Snježnica u podmajevičkom kraju,i na kome je učesvovalo četrdeset plivača starosti od 16 do 53 godine.

ПОБЕДИО МИЛОРАД СИМИЋ: Прво Богојављенско пливање на Мајевици (ФОТО)

Foto: B. Milošević

Milan je član Vaterpolo kluba ,,Crvena zvezda,, iz Beograda , a samo dan ranije,na Krstov dan je proslavio šesnaesti rođendan.

-Srećan sam što sam kao najmlađi takmičar prvi doplivao do časnog krsta na prvom takmičenju na Majevici,kaže uzbuđeno pobednik Simić.

Umirovljeni prota pribojski,Jeremija Lazić,ističe,da ova manifestacija puno znači za stanovnike Majevice,Lopara i Ugljevika.

-Neka bude srećno i čestito,u ime svih nas i crkve, u znak sećanja na Hristovo rođenje i Hristovo krštenje na reci Jordan. I na ovaj način čuvamo veru i običaje koji su nas i održali na ovim prostorima, i mi to moramo ljubomorno čuvati.Služeći Bogu i Crkvi,služimo rodu našem i otadžbini,poručio je sveštenik Jeremija Lazić.

Potrudićemo se,da ovo bude tradicionalna manifestacija, i da svake godine organizujemo Bogojavljensko plivanje.Sve čestitke svim učesnicima na odvažnosti da zaplivaju na ovakvoj hladnoći,kaže Rado Savić,načelnik Opštine Lopare.

Dalibor Maleš,član Plivačkog kluba ,,Atos,, iz Brčkog,jedan je od organizatora prvog Bogojavljenskog plivanja na Majevici, ističe,da se na ovaj način, pored druženja,stiču i neke zdrave navike,koje baš nedostaju današnjoj omladini.

-Treba sebi postaviti cilj, i težiti da se, s manje ili više muke, uvek stigne do cilja.Danas je to bio bogojavljenski krst,a sneg,hladnoća i ledena voda, nisu bili prepreka koja se ne može savladati.Odziv je neverovatan za ovo prvo takmičenje, a pobednici su svi koji su plivali,kaže Maleš.

Vasilije Obradović,rođeni Loparčanin,povratnik iz dijaspore, i član Udruženja Majevičana,potvrdio je, da dijaspora vodi računa o svom zavičaju,nagradivši Milorada Simića,pobednika Bogojavljenskog plivanja –velikim zlatnikom!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a