MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE O PREDSEDNIKU DS: Još nema dovoljno elemenata da donesemo odluku

D. M.

19. 01. 2021. u 15:38

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave još traje ispitni postupak u predmetu po prijavi za upis podataka u registar političkih stranaka, koji se odnosi na zastupnika Demokratske stranke, a kako bi se utvrdilo činjenično stanje i prikupile činjenice značajne za donošenje rešenja.

МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ О ПРЕДСЕДНИКУ ДС: Још нема довољно елемената да донесемо одлуку

Lečić i Lutovac na suprotstavljenim stranama

Branislav Lečić, kojeg je deo DS izabrao za predsednika stranke na Izbornoj skupštini 26. septembra, podneo je 5. oktobra zahtev da bude upisan kao novi stranački šef. I dalje aktuelni lider demokrata Zoran Lutovac osporava ovaj izbor i tvrdi da je nelegitiman i nelegalan.

Министарка Марија Обрадовић
 

Kako su za "Novosti" rekli iz ovog resora, koji vodi Marija Obradović, Ministarstvo nastoji da ustanovi pravno relevantne činjenice i okolnosti, a s obzirom da se radi o složenoj upravnoj stvari, strankama je više puta pružena prilika da se izjasne na određene okolnosti i da dopune dokumentaciju radi zaštite njihovih prava i pravnih interesa, iz kog razloga je postupak i dalje u toku.

- Imajući u vidu dokumentaciju koja je do sada dostavljena, u ovom trenutku nema dovoljno elemenata na osnovu kojih bi mogla da se donese odluka, iz tih razloga, a kako bi se upotpunilo činjenično stanje, Ministarstvo je u obavezi da traži dopunu doumentacije - naveli su u Ministarstvu državne uprave.

Oni su ukazali da je Zakonom o političkim strankama propisano da o upisu promene podataka u Registru Ministarstvo donosi rešenje u roku od 30 dana od dana dostavljanja uredne dokumentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024