OVO JE UBIJENI SVEDOK TUŽILAŠTVA U HAGU: Suljević rodom iz Medveđe - takozvanoj kosovskoj policiji pridružio se posle 1999.

Novosti onlajn/M.S.

15. 01. 2021. u 18:50

UDARNA vest u medijima na albanskom jeziku danas je vest o ubistvu Fadilja Suljevića, bivšeg policajca na Kosovu, koji je pronađen mrtav u brdima iznad Badovačkog jezera.

ОВО ЈЕ УБИЈЕНИ СВЕДОК ТУЖИЛАШТВА У ХАГУ: Суљевић родом из Медвеђе - такозваној косовској полицији придружио се после 1999.

Foto: Arhiva

Albanski mediji, najpre "Gazeta ekspres" objavili su da se Suljević nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu. 

Foto: Printscreena

Kako su saznale "Novosti" Suljević je rodom iz Medveđe, a za njim je svojevremo raspisala poternicu i srpska policija. 

Navodno, on je komandovao zatvorom kod Matičana, gde je bilo oko 300 zatočenih Srba.

Njegovo telo pronađeno je nešto posle 14 časova na putu do Badovačkog jezera, u blizini Gračanice, a o ovom događaju se oglasio i portparol tzv. kosovske policije Bajram Krasnići.

- Danas, 15.01.2021, nešto posle 14:00, policija je obaveštena o slučaju koji se dogodio na putu koji vodi do jezera Badovc, sa sumnjo, da osoba nema znakove života. Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći - rekao je Krasnići, a prenela "Gazeta ekspres". 

Suljević je bivši pripadnik tzv. kosovske policije, koji je primljen u redove policije nakon 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života