SPECIJALNI izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocenio je da konačni sporazum podrazumeva različite pravne korekcije na ustavnom nivou.

zdenko

27.12.2020. 15:32

Gospodine Lajcak jedan spanac mi je zgadio svoju zemlju. Molim Vas da to ne bude i sa vasom zemljom za cije gradjane mislim da su medju najboljim ljudima na planeti.

Miki Zg

27.12.2020. 15:34

Ovdje nema pravne korekcije ,AP KiM je sastavni dio Srbije .Ovaj činovničić .pion EU ,Njemački moderator-potrčko može demokratski iznositi svoje lične želje i snove ?

buki

27.12.2020. 16:05

Mislim da se Lajčekova izjava više odnosi na Šiptare, pošto se oni neprestano pozivaju na taj svoj kobajagi ustav, dok mi naš i ne pominjemo, kao da ne postoji. Nedavno je neko od naših zvaničnika objasnio da Ustav ne pominjemo, kako bi pokazali istinsku zainteresovanost za pregovore, naravno one koji našem narodu na KiM olakśavaju život i opstanak, a ne za one o međusobnom priznanju, pošto nama nikakvo šiptarsko priznanje ne treba, jer smo odavno u UN međunarodno priznata država, sa granicama u koje ulazi celo KiM.

Secundant

27.12.2020. 16:09

Kuća se gradi od temelja a ne od krova, a medjuljudski odnosi se grade na bazi poverenja da se ljudi mogu držati za reč a ne za rogove. Formalno pravni okvir samo u tom slucaju cuva sadržinu.

Kole

27.12.2020. 16:32

Srbija je ratovala zbog ovog što ovaj priča! Nije ga dala! Terasmo se sa 19 agresora nato pakta plus albanija koja nije bila 99 član saveza a izvršila glavnu agresiju prema SRJ. Nismo izgubili jer da jesmo bili bi smo okupirani a ne pregovarači u Kumanovu. Sporazum o miru se ne postiže sa poraženom zemljom i vojskom! Iz Kumanova nastala je 1244 rezolucija. Lajčak je l' hoćete nov rat sa Srbijom? Mali cam je bilo poniženja? Ajde bre kukavice udarite čekamo vas!

NN

27.12.2020. 18:31

Тако је. Коначним споразумом, комплетну прелазну структуру УНМИК-администрације у српској покрајини треба интегрисати у уставно.правни систем Србије. Убудуће Београд и Приштина могу само о томе разговарати: о највишем степену аутономије јужне српске покрајине.