ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO IVANOVIĆA Advokat: Sve se čini sa namerom odugovlačenja procesa

D.Z.

11. 12. 2020. u 09:10

PRIPREMNO ročište koje je danas u Osnovnom sudu u Prištini trebalo da se održi povodom nove optužnice u slučaju ubistva Olivera, Ivanovića lidera Građanske inicijative SDP, odloženo je.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ИВАНОВИЋА Адвокат: Све се чини са намером одуговлачења процеса

Foto V. N.

Ročište je, prema rečima advokata odbrane optuženih, odloženo na neodređeno vreme a osim advokatu Faruku Korenici, ostali branioci ističu da im nije javljeno današnje odlaganje ročišta.


-Očekujemo da nam u toku pre podneva jave za odlaganje ročišta a što je više nego jasno da se sve čini sa namerom odugovlačenja procesa -ističe za Novosti advokatica Jovana Filipović, koja podseća da advokati odbrane i dalje nisu dobili novu treću po redu optužnicu prevedenu na srpski jezik.

I ostali advokati odbrane optuženih smatraju da sudsko veće čini sve sa namerom da odugovlače proces iako se, kako naglašavaju, nevini ljudi nalaze u pritvoru.

-Ni ja nisam još uvek dobio zvaničnu potvrdu da li će sednica za pripremni pretres biti odložena. Obratio sam se jutros sudu tražeći da me sud zvanično obavesti o razlozima odlaganja- ističe i advokat Dejan Vasić, podsećajući da je troje od šestoro optuženih i dalje neosnovano u pritvoru dok se sudski proces odlaže. Inače, i prethodno ročište, posle kraće rasprave odloženo je, jer, kako je obrazložilo sudsko veće, jedan advokat zastupa dvojicu optuženih.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je u januaru 2018 godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)