VUČIĆ O IZJAVI ENGELA: Evo šta je predsednik Srbije rekao na reči Amerikanca o lažnoj državi Kosovo

Novosti online

09. 12. 2020. u 14:28

PRESEDAVAJUĆI Odboru za spoljne poslove američkog Kongresa Eliot Engel poručio je da je vreme da Srbija nastavi dalje i da je tzv. Kosovo nezavisno i nikada se neće vratiti.

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ ЕНГЕЛА: Ево шта је председник Србије рекао на речи Американца о лажној држави Косово

Foto: Printskrin

Komentarišući ovu izjavu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ga brine to što se u Srbiji mnogi raduju ovakvim rečima.

- Misle da su ovakve izjave uperene protiv mene, ali su uperene protiv cele Srbije. Svi bi voleli da je Srbija ponovo slaba, razorena i nemoćna, da se vrati u period kada je imala funkciju samo da se izvinjava, da ponižava sopstvene građane, da nema ekonomiju i fabriku... Srećan sam jer razmišljamo o tome koje nove fabrike ćemo da otvaramo i očekujemo otvaranje korejske u Smederevskoj Palanci, Ling Long u Zrenjaninu, otvaranje fabrike čokolade u Novom Sadu, Toyo Tires u Inđiji... - najavio je Vučić.

Srbija, kako kaže, mnogima u regionu odgovara samo slaba i ponižena, pa se zato vodi računa da se niko ne oseća ugroženim, ali i da nismo slabi.

- Želimo najbolje moguće odnose sa svima, ali ne želimo da se naše žrtve ne poštuju, da se menja istorija, da se priča da smo bili okupatori 1918. u Crnoj Gori, da Jasenovac nije postojao i da smo bili zlikovci u Drugom svetskom ratu. S druge strane, nećemo da budemo neuspešni i slabi u ekonomiji jer nekome to ne odgovara - kaže Vučić.

Ističe da mnogi u regionu ne smeju da izbace tabele sa BDP-om, jer bi morali da napišu da je Srbija prva. Kaže da će pritisci na našu zemlju biti još veći i teži, ali da će se Srbija boriti i to istinom.

- Ni o Olbrajt, ni o Engelu neću reći ni jednu ružnu reč. Neka oni meni govore, ali moja je obaveza da čuvam ovu zemlju - kaže Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (31)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja