PREDSEDNIK NAJAVIO: Nastavak dijaloga na tehničkom nivou 10. decembra, ništa ne prihvatamo dok ne ispune obavezu - formiraju ZSO

Tanjug

03. 12. 2020. u 22:58

NASTAVAK dijaloga između Beograda i Prištine biće nastavljen 10. decembra na tehničkom nivou, a razgovaraće se o imovini i finansijskim zahtevima, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Наставак дијалога на техничком нивоу 10. децембра, ништа не прихватамо док не испуне обавезу - формирају ЗСО

Zgrada Evropske unije / Foto AP

Istakao je da je specijalni izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak dobro definisao da je dijalog “dug i krivudav put”, a pozicija Nemačke po pitanju KiM je, i nakon današnjeg razgovora sa kancelarkom Angelom Merkel, nepromenjena.

- “I naša pozicija je nepromenjena, ali u taktičkom smislu videćemo kako da određen stvari pomeramo kako bismo obezbedili povoljnu poziciju za našu zemlju” - rekao je Vučić za RTS.

Na pitanje novinara da li će se u Briselu razgovarati o temama koje su na agendi ili će se strane držati svojih agendi, Vučić je naveo da je i to razgovor.

- “I to je razgovor, bar da znamo da ne možemo da se razumemo -, naveo je Vučić.

Podseća da je Priština potpisala da će formirati Zajednicu srpskih opština i da do sada ništa nije uradila po tom pitanju i da političari iz Prištine kažu da im ne pada na pamet da to urade.

- “Mi da prihvatimo neka važna rešenja dok oni ne ispune tu obavezu, to je nemoguće”, zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna