PREDSEDNIK SKUPŠTINE: Pitanje je koliko daleko će Zaev da ide

Tanjug

29. 11. 2020. u 23:54

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Питање је колико далеко ће Заев да иде

AP Photo

PREDSEDNIK Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je večeras da premijer Severne Makedonije Zoran Zaev nije politička neznalica i da zna da njegove nedavne izjave o Bugarskoj nisu tačne, ali da mu treba pristanak Sofije za započinjanje pregovora o članstvu u EU.

Dačić je u emisiji Hit tvit na tv Pink rekao da je drugo pitanje koliko će daleko u tome Zaev da ide.

Dačić je tako reagovao na izjavu Zaeva da je Jugoslavija kriva što je razdvojila Makedoniju od Bugarske i da je tokom Drugog svetskog rata u toj zemlji bila neka bugarska administracija.

"Ali nemojte bugarsku okupaciju da proglašavate za administraciju. Bugari su bili na strani Hitlerove nacističke Nemačke i mi sa juga znamo koliko su teški bili bugarski zločini. Oni time pljuju na svoju antifašističku borbu. Evo Jugoslavije više nema, šta čekate. Ako su toliko bili željni da se zagrle, ne bi čekali 2020", rekao je Dačić.

Dačić je dodao i da ne bi voleo da neko pomisli da žali za Jugoslavijom koju, kako kaže, voli, ali je naveo da je dan kada je stvorena bio nesrećan dan za srpski narod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

zdenko

30.11.2020. 14:26

Bila jednom jedna zemlja, Makedonija. Nastala je kako je nastala. Danas, podeljena bez ikakve perspektive. Bore se oko nje Bugari i Siptari. Ko ce pobediti, niko nezna. Srba tamo skoro da nema. Zasto nas onda to interesuje?