BORKO STEFANOVIĆ PROTIV ISTORIJSKIH ČINJENICA: Đilasov saradnik okrivio srpskog ambasadora za sraman potez Crne Gore

Novosti online

28. 11. 2020. u 22:47

AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore,

БОРКО СТЕФАНОВИЋ ПРОТИВ ИСТОРИЈСКИХ ЧИЊЕНИЦА: Ђиласов сарадник окривио српског амбасадора за сраман потез Црне Горе

Foto: Printskrin

Kako su kazali, u skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za persona non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

- Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navodi se u saopštenju.

Saradnik Dragana Đilasa, Borko Stefanović, požurio je da za ovu situaciju okrivi srpskog ambasadora, i Srbiju zajedno sa njim, rekavši kako je Božović bio "nepažljiv prilikom davanja izjave", iako je srpski ambasador pominjao isključivo istorijske činjenice.

Okolnosti ovde očigledno nisu bitne, već je u pitanju namera da se nanese šteta Srbiji i sopstvenom narodu koji je i te kako ugrožen u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode