RASPRAVA POSLANIKA SAMO U SALI: Nema tehničkih uslova za onlajn sednice

S. S. R.

05. 11. 2020. u 08:00

U SKUPŠTINI Srbije ima nekoliko poslanika koji su zaraženi koronom, dok je deo parlamentaraca u izolaciji zbog obolevanja njihovih članova porodice.

РАСПРАВА ПОСЛАНИКА САМО У САЛИ: Нема техничких услова за онлајн седнице

Foto: D. Milovanović

Ipak, sednice moraju da se održavaju, što je bio slučaj i juče, kada su na dnevnom redu bili finansijski zakoni, a tehničkih mogućnosti za onlajn zasedanja - nema.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić rekao je da dosad nije bilo težih slučajeva obolevanja poslanika:

- U parlamentu važe epidemiološke mere kojih svi moraju da se pridržavaju, pre svega nošenje maski, dok su poslanici odvojeni zaštitnim staklom. Nažalost, nemamo mogućnost da se organizujemo putem raznih onlajn platformi. Ne postoje tehnički uslovi. Skupština je veoma komplikovan sistem, kao i sistem koji se koristi u samoj sali, od evidencije, do prijave za reč i samog glasanja. Sistem od 250 ljudi koji mogu da učestvuju u glasanju, nije realno brzo napraviti. Ali, nadam se i da nećemo biti prinuđeni na tako nešto - rekao je Dačić i dodao da je sistem u Skupštini zastareo.

Takođe, onlajn sednice nisu ni predviđene Poslovnikom, ali to bi se moglo rešiti da ima tehničkih mogućnosti.

Inače, juče je u parlamentu održana i sednica kolegijuma gde je Dragan Marković Palma rekao Dačiću i generalnom sekretaru Veljku Odaloviću da treba da obilaze obolele poslanike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!